Yasin Kayhan leder Herrlaget 2019

23 januari 2019

YK

Sundbybergs IK Fotboll gjorde innan årsskiftet klart med ny ledarstab för Herrlaget. Vi säger därmed varmt välkommen till Yasin Kayhan!

Yasins formella titel kommer att vara Manager då han förutom att vara huvudtränare också kommer ha en del andra administrativa arbetsuppgifter rörande herrlaget. 

Större ledarstab

– Vi har sökt en lösning på tränarfronten som vi tror blir bra på både kort och lång sikt och jag känner mig väldigt glad att fått hit Yasin, säger Elias Gergi som sedan 1 november också har sportchefsansvar över senior- och juniorlagen.

– Ledarstaben börjar se riktigt bra ut, vi har ett större team i år. Förutom att ha klart med ny tränare har vi också förlängt med vår duktige målvaktstränare Sebastian Axvret samt tagit in Farouk Nehdi som fystränare. Den sista pusselbiten vi behöver få på plats nu är ny lagledare och materialförvaltare, avslutar Elias.

Om tränarna

Yasin Kayhan är 30 år, utbildad UEFA Advanced-tränare med 12 års erfarenhet. Kommer senast från tre säsonger som ansvarig för herrlaget i Järla IF.

Sebastian Axvret är 23 år, har en spelarbakgrund i AIK och även som aktiv inom boxningen men valde vid ung ålder att sadla om till tränarrollen med inriktning på målvakter. Gör sin andra säsong i Herrlaget.

Farouk Nehdi är 29 år och förutom att vara Herrlagets fystränare är han också elitdomare för Svenska Fotbollförbundet där han är domare i Superettan och Allsvenskan.

YK2
– Det känns väldigt kul att vara här. Jag har rätt bra koll på Sundbyberg sedan innan då jag ofta är ute och kollar mycket fotboll. Det är en väldigt intressant förening med en sund ungdomsverksamhet och som med sin nya seniorstrategi har stora möjligheter att bli en av Stockholms ledande klubbar även på seniorsidan, säger Yasin Kayhan.

Motståndarkollen

Herrlaget befinner sig för för fjärde året i rad i Division 2 Norra Svealand. Följande motståndare från förra året återfinns i serien: FC Gute, Gamla Upsala SK, IFK Lidingö FK, IFK Mora FK, IFK Stocksund, Karlbergs BK, Skiljebo SK, Täby FK och Valbo FF.

Sen har vi en ny bekantskap i Hudiksvalls Förenade FF som ansluter från Norrlandstvåan. Nykomlingar från Div 3 är Enköpings SK FK, Kungsängens IF och Kvarnsvedens IK.

Premiären spelas på hemmaplan lördag 6 april 14:00 mot Valbo FF

Vi önskar nya herrlagsledarstaben, med Yasin i spetsen, stort lycka till med säsongen 2019!


Foto: Axel Bengtsson

Kommentar Välkommen! kört hårt!
- Stefan. 23 jan 2019 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Lycka till
- Klas. 24 jan 2019 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv