En spännande höst för Damlaget

30 augusti 2018

Damerna

Sundbybergs damer har ett bra utgångsläge i tabellen inför seriens slutspurt men än är avancemang långt ifrån klart

Med tre avhoppade lag och enormt stora kvalitetsskillnader mellan de befintliga motståndarna har serien varit minst sagt ojämn och inte helt enkel att hantera för spelarna. Att ena matchen vinna med tvåsiffrigt för att nästa match slåss med näbbar och klor. Vårsäsongen hanterades ändå på ett väldigt bra sätt av den unga truppen och får ses som klart godkänd.

I en liten serie med få matcher blir varje match än mer avgörande. Höstsäsongen inleddes med en gastkramande 1-0 seger över Erikslund, där laget inte riktigt kommer upp i nivå spelmässigt. Nu gäller det för laget att hålla fokus de resterande matcherna som blir ytterst avgörande för ett avancemang i seriesystemet.

Under sommaren har målvakten Zahra Ali Hussein anslutit från Newroz FC, samt utespelarna Nathalie Norell från Hässelby SK, Sara Arrach från FK Bromma och Linn Kihlstrand från Svarteborg FK (Hällevadsholm). Vi hälsar dem varmt välkomna till Sundbybergs IK Fotboll!

Damlagets resterande matcher:

8/9 16:00 på Östermalms IP mot AK Stockholmsatleterna
23/9 18:00 på Zinkensdamms IP mot BK Träsket
2/10 20:15 på Lidingövallen mot IFK Lidingö BK
7/10 13:00 på Sundbybergs IP mot Råsunda IS

Vi hoppas på storpublik på IP i sista omgången när vi tar emot Råsunda i en förmodad seriefinal. Den matchen vill du inte missa!

Arkiv