Vi har tilldelats årets jämlikhetsstipendium i Sundbyberg!

23 maj 2018

Sundbybergs IK Fotboll har tilldelats årets jämlikhetsstipendium av Sundbybergs Stad. Stipendiet kommer att tas emot på Golfängarna onsdag 6 juni i samband med stadens Nationaldagsfirande.

Sundbybergs stad delar varje år ut fyra stipendier. Syftet med jämlikhetsstipendiet är att premiera insatser som främjar jämlikhet. Det kan till exempel vara att stipendiaten har gjort betydande insatser genom verksamhet eller arrangemang som syftar till att motverka förekomsten av mobbing och diskriminering i Sundbyberg.

- Sundbybergs IK Fotboll är den föreningssektion som engagerar och sysselsätter flest ungdomar under 20 år i Sundbyberg, samtidigt som sektionen har den tydligast uttalade och efterlevda värdegrunden. Sektionen har också störst ungdomsverksamhet där ungdomar från alla områden i Sundbyberg är aktiva. Alla våra ledare och medlemmar kan känna sig stolta över att ha en del i det här, säger Elias Gergi, fotbollskonsulent i Sundbybergs IK Fotboll.

Sundbybergs stads motivering:
Sundbybergs IK fotbollssektion tilldelas 25 000 kronor för sitt inkluderande arbete med barn och unga inom föreningslivet.
De bidrar till att skapa en stad fylld av gemenskap och närhet, där det är möjligt för alla att vara delaktiga utifrån sina
förutsättningar.


Vi är mycket glada och stolta över utmärkelsen och den visar att vår värdegrund tar oss i rätt riktning. Vi kommer att fortsätta jobba för att stärka den ytterligare framöver!

Arkiv