Herrlaget säkrade nytt kontrakt i Div 2

3 oktober 2018

SIK-Valbo-46(1)

Vårt herrlag spelade i helgen hemma mot Strömsbergs IF, som ligger sist i tabellen. På pappret såg det ut som att det skulle kunna bli en match där vi med kraft säkrade nästa års spel i Div 2. Men som alltid i fotboll måste man också spela matchen. Strömsbergs IF hade inga planer på att ge oss några gratispoäng och lyckades ta ledningen med både 0-1 (4 min) och 0-2 (85 min). Men som vid flera matcher den här säsongen så har huvudtränare Robel Alazars trupp visat sig kunna åstadkomma starka vändningar. I 90:e minuten får vi en straff som Boris Pantaleev sätter i nätet. Och i 95:e (!) minuten sätter Daniel Silva kvitteringsmålet på nick. Tack vare det sena målet och att Mora och Norrtälje spelade oavgjort, så är Herrlaget därmed klart för den fjärde raka säsongen av spel i Div 2. BRA JOBBAT!

Laget mot Strömsbergs IF: Martin Limpar (MV), Mattias Rosell, Lauin Amen (K), Viktor Ceesay Åkerblom, Antoine Grönborg, Richie Kouya, Tarik Skenderovic, Fredrik Sandell (ut 65), Johannes Ouwusu (ut 64), Nahom Egziabihair (ut 46), Jonathan Flensborg (ut 75). Byten: Daniel Silva (in 64), Boris Pantaleev (in 46), Asokolo Simba (in 64), Ouahid Sofiane Boukas (in 75).

Lite statistik

Säsongerna 2016 och 2017 säkrades Div 2-kontraktet i sista omgången, i år skedde det med 3 omgångar kvar. Det är en trend vi gärna fortsätter. Jämför man säsongerna ytterligare ser man intressant nog att de senaste tre upplagorna av Herrlaget, trots olika tränare, spelare och motståndare, har presterat väldigt lika resultat. 2016 avslutade vi med 29 poäng (8 vinster, 5 oavgjorda och 13 förluster). 2017 avslutade vi med 31 poäng (9 vinster, 4 oavgjorda och 13 förluster). Den här säsongen har vi med 3 omgångar kvar 28 poäng (8 vinster, 4 oavgjorda, 11 förluster). För att nuvarande upplaga av Herrlaget ska kunna göra trenden uppåtpekande behövs en avslutning med minst 2 segrar. 

Nästa Herrlagsmatch

Sundbybergs IK-Gamla Upsala SK, Sundbybergs IP, lördag 6/10 kl 14:00.

Missa inte

Att vårt Damlag spelar seriefinal på söndag 7/10 kl 13:00 på Sundbybergs IP. Vinst betyder avancemang till Div 4. 

Att våra Herrjuniorer har två hemmamatcher kvar i jakten på serieseger och avancemang till Juniorallsvenskan U19 Div 1. Första matchen spelas mot Vendelsö IK på Sundbybergs IP, lördag 6/10 kl 14:00. Den andra (och sista) mot Bollstanäs SK på Sundbybergs IP, lördag 20/10 kl 15:00.

Arkiv