Publikrekord för Damlaget på söndag kl 13?

3 oktober 2018

djflickor1619

Det borde det bli!

Nu måste vi alla visa att vi står bakom den stora satsning som gjorts för att bygga upp vår dam-, damjunor och flicklagsverksamhet de senaste åren. Den satsning som gett oss utmärkelsen årets jämlikhetsstipendium 2018.

Sent i går kväll behövde våra damer få med sig minst oavgjort mot IFK Lidingö BK för att sista matchen mot serieledande Råsunda IS nu på söndag 7/10 skulle betyda något. Vilken match det blev! Vårt unga nystartade damlag fick möta ett mycket tufft, rutinerat motstånd och känna på hur det är att spela riktig seniorfotboll. 

Lidingö tog ledningen redan efter 7 minuter, men vi vände på matchen med två mål på 8 minuter en bit in i andra halvlek. Magda Le Therisien (54) och Tindra Wuscha (62) gjorde var sitt mål. Lidingö går åter upp till ledning 3-2 (73, 85), vilket står sig fram till 90:e minuten då Linn Svenander, på matchens sista spark, ger vårt damlag resultatet vi både förtjänar och behöver. Matchen slutade 3-3.

Laget mot IFK Lidingö BK: Angelica Riggo Ringstrand (MV), Amanda Hede, Linn Kihlstrand, Sandra Al Sadi, Clara Wedin, Tindra Wuscha, Josefin De Ron, Emma Lahger, Linn Svenander, Magda Le Therisien, Agnes Fagerlund. Ersättare: Zahra Ali Hussein (MV), Nathalie Leigh, Olivia Lindqvist, Nathalie Norell, Sara Arrach.

Seriefinal på Sundbybergs IP på söndag kl 13!

Säsongen har varit mycket speciell för vår nya damlagssatsning. 9 lag i serien blev 6 och variationen i nivå enorm. Våra damer och Råsunda IS har kämpat om förstaplatsen och möts nu i sista matchen för året. Båda lagen förtjänar att kliva upp en nivå, men vi är fast beslutsamma om att vi ska ta steget. Spelarna har tränat outtröttligt och noga hela året, trots den konstiga serien. I truppen finns många av våra hemfostrade spelare. 

Från ord till handling - vi ses på IP!

Dag: Söndag 7/10
Plats: Sundbybergs IP
Tid: kl 13:00
På spel: Avancemang till div 4
Motstånd: Råsunda IS

Dam vs Rasunda

Kommentar Tur att Elin gjorde mål i slutminuten så att ni har chans att komma till div4. Vi kommer och hejar på SIK idag!!
- Lucas & Arvid. 7 okt 2018 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv