Herrjuniorerna i avgörande match på lördag!

18 oktober 2018

Herrjunior2018

Nu på lördag spelar Sundbybergs IKs herrjuniorer sin sista och avgörande match kl 15:00 på Sundbybergs IP. Både serieseger och avancemang till U19 Div 1 står på spel, landets näst högsta serie. 

I år tackar vi inte nej

Herrjuniorerna kvalificerade sig redan förra året till U19 Div 1, trots att truppen då var var ett år yngre än seriens konkurrenter. Laget slutade då på en stark tredjeplats, men tackade nej till uppflyttningen. Lokaltidningen Mitt i uppmärksammade då laget. Om det blir kvalifikation i år kommer laget att delta. 

Allt avgörs nu på lördag

På lördag är det dags för säsongens sista och avgörande match. Med ett års ytterligare erfarenhet och hård träning i bagaget har laget gjort en ännu starkare prestation i år och legat i toppen av tabellen från start. Men trots hela 16 vinster och 3 oavgjorda på 20 matcher så är ännu inget klart.

Förutsättningarna inför matchen

Tabellens två första lag garanteras uppflyttning till U19 Div 1. Herrjuniorerna ligger med en match mindre spelad på andraplats, två poäng bakom Enskede. Om Herrjuniorerna vinner mot Bollstanäs på lördag innebär det alltså inte bara kvalificering till U19 Div 1, utan även en fantastisk serieseger! Vid oavgjort slutar laget som tvåa och vid förlust finns, beroende på andra resultat, risken att laget slutar trea. Väldigt spännande med andra ord!

- Det vore otroligt kul för laget att få kröna säsongen på bästa sätt efter det hårda jobb vi lagt ner under året. Vi har inte bara spelat vinnande, vi har också spelat seriens mest attraktiva fotboll enligt mig och representerat Sundbybergs IK Fotboll på allra bästa sätt, säger huvudtränare Isaac Bengtsson.  

Kom och se bra fotboll och den spännande upplösningen. Det här laget förtjänar både publik och kvalifikation till näst högsta serien. Vi ses på Sundbybergs IP nu på lördag (20/10) klockan 15:00!

Arkiv