Herrjuniorerna silvermedaljörer i U21

8 januari 2018


stcupenu21

Under helgen avslutades ST-Cupen, världens största inomhusfotbollscup med över 500 anmälda lag i 35 olika klasser. Sundbybergs IK Fotbolls herrjuniorer ställde upp i den äldsta klassen för pojkar (U21) och tog sig hela vägen till final.

Trots en ung trupp bestående av spelare födda 00-02 (och en 98:a) spelade sig laget genom U21-gruppspelet samt Stage 2 hela vägen till final. På vägen fick man möta betydligt mer rutinerat och fysiskt motstånd i form av bl.a. Tyresö FF Herrlag, Vendelsö IK Herrlag och Bollstanäs SK Herrlag som ställde upp med sina 97-98:or.

I finalen föll man tyvärr med 2-0 mot stabila Vendelsö IK, som var det enda laget som lyckades besegra Sundbyberg. En riktigt urstark prestation med tanke på den unga truppen och det tuffa motståndet. Det var från början inte planerat att delta, men på spelarnas önskemål anmälde herrjuniorerna ett lag för att kickstarta det nya året och vilken start på året det blev!


Fortfarande lediga platser i herrjuniortruppen

Truppen för 2018 är ännu inte spikad och provspelsperioden sträcker sig till vecka 5.
Läs mer om provspel på länken >> 


Arkiv