Följ våra juniorer

6 september 2017


Juniorlagen på både dam- och herrsidan har gått bra under året och är båda mitt uppe i slutetapperna av sina seriespel. Här kommer lite mer information om de båda lagen och deras säsonger.

Först och främst, vad är och innebär juniorlagen egentligen? Sundbybergs IK Fotboll bedriver som bekant ungdomsfotboll i träningsgrupper från när barnen är 5 år på fotbollslekis och ända upp tills spelarna är 19 år gamla. Men utöver den ordinarie flick- och pojkverksamheten finns även två trupper med benämningarna Damjunior och Herrjunior. Dessa trupper jobbar också efter Sundbybergsmodellen precis som ungdomslagen, men kategoriseras tillsammans med seniorlagen och bedrivs mer likt dem. Syftet är att erbjuda en alternativ plattform till våra äldre ungdomar med ambitioner att i framtiden spela seniorfotboll på en så hög nivå som möjligt. Spelarna får provsmaka på det mer seniora inom både träning och match för att förberedas inför det stora steget in i seniorfotbollens miljö.


DJ

Damjuniorerna ångar på

Laget spelar i åldersklassen F16/19 och toppar för närvarande tabellen i division 2. Truppen består av spelare från våra tidigare ålderskullar F99, F00 och F01 som slagits samman. Denna säsong har även ett par spelare från F02 involverats i både rotationsträning och matchspel. Damjuniortruppen var den första pusselbiten i nysatsningen på damverksamheten som klubben gjorde för två år sedan, den andra blir att till nästa år etablera ett damlag att räkna med framöver. Spelarna har anammat Sundbybergsmodellens spelstil på ett väldigt bra sätt och tjejerna har verkligen utvecklat sitt spel till en helt ny nivå sedan uppstarten.

Assisterande tränare Daniell Rojas om säsongen:


Hade ni förväntat er innan säsongen att ligga där ni ligger i tabellen vid den här tidpunkten?
– Nej. Det var inget som vi fokuserade på, utan vi har bara kört på och trott på det vi gör. Men med tanke på tjejernas kvalitet och den utvecklingen vi ser är jag inte förvånad.

Vad är känslan inför de sista matcherna?
– Bra. Det är en bra grupp och jag tror att vi kommer slutföra säsongen på bästa möjliga sätt.  

Är ni nyfikna på nästa års damlag som ska startas upp till 2018, så rekommenderar vi att du kollar in när damjuniorerna rullar boll på IP. Nästa hemmamatch är nu på söndag den 10 september kl 17:00 mot Spånga IS på Sundbybergs IP. Vill du fortsätta följa laget hittar du deras matcher på länken nedan.

Länk till damjuniorernas hemsida >>
Länk till damjuniorernas spelschema >>


HJ

Herrjuniorerna kvalar till näst högsta serien i Sverige

Då spelarna i förra årets trupp inför i år blev överåriga för fortsatt spel med juniorerna har en helt ny trupp satts ihop. Truppen består av spelare födda 1999 eller senare, till största delen från Sundbyberg men även några stycken utifrån andra klubbar som sökt sig hit. Laget deltar i förbundets P18-kvalserie för att försöka kvala sig in till U19 Division 1 Svealand (tidigare benämnd som Juniorallsvenskan Division 1), vilket är landets näst högsta serie. Trots att laget är nytt för i år har spelarna redan visat prov på mycket fint spel tillsammans och börjat höstsäsongen i positiv anda.

Tränare Isaac Bengtsson om säsongen:


Helt ny trupp i år, vad tycker du om årets upplaga?
– Förra säsongens trupp var speciell för mig då jag tränat många av de spelarna länge. Samtidigt kändes det spännande att få jobba med ett helt nytt gäng i år och påbörja något nytt. Gruppen är väldigt ambitiös och det är en rolig blandning av många olika karaktärer i laget.

Vad tycker du om säsongen så här långt?
– Då allt var nytt och vi hade det tungt under försäsongsmatcherna, så har vi tagit stora steg sedan dess. Sen är det klart att väldigt mycket fortfarande kan bli bättre, så det är bara att fortsätta försöka förbättras varje vecka.

Vad är känslan inför de sista matcherna?
– Vi vet att vi kan prestera bra mot alla lag vi har kvar att möta så det blir en spännande avslutning på serien.

Sex matcher kvarstår och goda möjligheter till kvalifikation finns då laget för närvarande ligger på en tredje plats. Stanna gärna kvar efter herrlagets match nu på lördag den 9 september. Herrjuniorerna spelar nämligen kl 16:00 på Sundbybergs IP mot tabelltvåan Värmdö. Vill du även följa resterande matcher hittar du dem nedan på länken.

Länk till herrjuniorernas hemsida >>
Länk till herrjuniorernas spelschema >>


Är du intresserad av spela med oss?

För provspel med damjunior eller damlag:
Kontakta Elias Gergi på 070-748 73 13 eller elias@sik.org

För provspel med herrjunior:
Kontakta Isaac Bengtsson på 070-720 23 75 eller isaac@sik.org


Arkiv