Herrlaget derbysegrare mot Karlberg

29 augusti 2017

20170826 SIK-Karlberg-3

Sundbybergs herrar tog emot Karlbergs BK på ett soligt Sundbybergs IP. Hemmalaget i grönt tog en skön 2-0 seger mot "lokalrivalen" Karlberg, efter två mål av nyförvärvet Sebastian Perez Betancur.

Herrlaget har fått en bra start efter sommaruppehållet och ökat poängskörden betydligt sen vårens slut. KB har haft en stabilare vår och slåss för att haka på de övre placeringarna i tabellen. Sundbyberg har förstärkt truppen med en rad nya spelare: unge målvakten Markus Rydeberg från Boo, rutinerade mittfältaren Hezha Agai som spelat på Superettannivå med Assyriska, backen Viktor Ceesay Åkerblom från IFK Haninge, mittfältaren Sebastian Perez Betancur från FC Arlanda och inte minst klubblegendaren Robel Asfaha som återvänt till SIK efter en sejour i Spånga IS under våren. Ett annat utropstecken efter sommaruppehållet är Taha Ali (född 98) som förra hösten flyttades upp från Sundbybergs juniorlag som nu har kommit igång på allvar.

SIK inledde matchen piggt och redan i den 8:e minuten tog man ledningen genom Sebastian Perez Betancur, som under sommaren anslutit till truppen. 1-0 stod sig på resultattavlan när huvuddomare Mohammad Dabestani blåste för halvtidsvila.

Sundbyberg fortsätter att bjuda upp till en god match även i den andra halvleken. Med halvtimmen kvar kom även 2-0 målet, även denna gång, efter förarbete av Taha Ali, från samme Perez Betancur, som nu presenterat sig för hemmapubliken på allvar.

KB lyckades slutligen skapa tillräckligt för att få med sig en straff på stopptid. Straffen slogs dock utanför var på slutsignalen gick och Sundbyberg stod som segrare med 2-0!

Startelvan: 1 Markus Rydeberg (MV) - 22 Johannes Owusu, 3 Tobias Waldenström, 16 Sebastian Ekeros, 2 Camron Nguesseu (Ceesay Åkerblom 85') - 5 Lauin Amen (K), 8 Sebastian Perez Betancur (Pantaleev 71'), 21 Hezha Agai (Asfaha 85') - 19 Taha Ali, 7 Ricardo Gray, 9 Antoine Grönborg

Ersättare: 28 Martin Limpar (MV), 4 Melker Anshelm, 6 Viktor Ceesay Åkerblom (in 85'), 11 Robel Asfaha (in 85'), 12 Tahsin Anar, 20 Boris Pantaleev (in 71')

Varningar SIK: Grönborg, Ekeros, Agai, Pantaleev
Domare: Mohammad Dabestani, Täby
Publik: 185


Nästa hemmamatch - årets publikmatch!

Lördagen 9 september kl 14:00 spelar herrlaget en mycket viktigt match mot tabellkonkurrenten Håbo FF hemma på Sundbybergs IP. Vi satsar på att verkligen visa vårt stöd och bära fram laget genom den högsta publiksiffran för säsongen på IP. Ta med dig vänner, familj, släkt, lagkompisar och tränarkollegor så fyller vi läktarna!

Foto: Henrik Kullberger

Arkiv