Herrlaget: Bra insats men tyvärr inga poäng mot serieledarna

9 maj 2017

170506 SIK-Skiljebo-53

Det var ett inspirerat och taggat Sundbyberg som gästades av serieledarna Skiljebo SK från Västerås under lördagen.

Hemmalaget visar ingen större respekt för serieledarna, som hittills inte släppt in ett enda mål, utan Sundbyberg började matchen på ett bra sätt. Första gången Skiljebo skapar något av värde är i minut 18, i form av en farlig frispark någon meter utanför vårt straffområde, som lyckligtvis seglar över ribban. SIK skrapar under första halvlek ihop tillräckligt med bra lägen för att kunna ta ledningen men 0-0 står sig halvleken ut. De bästa möjligheterna har Maxwell Morla efter en hörna och även Ricardo Gray är inte långt borta att trycka dit den.

Inför andra halvlek så är känslan att vi bör ha goda möjligheter att ta hem detta. Andra halvlek börjar även den på ett kontrollerat sätt. Bortalaget tillåts inte att skapa speciellt mycket, utan det är hemmalaget som håller i taktpinnen. Efter en timmes spel är det riktigt nära att SIK tar ledningen efter en dubbelchans av Johannes Owusu och Mohammed Sahid, men ett bra målvaktsspel och lite oskärpa gör att Skiljebo fortfarande har en nolla i kolumnen för insläppta mål.

I den 67:e minuten tar bortalaget istället ledningen. Tyvärr är det efter lite slarv på vår högersida med bolltapp som följd. Känns som en liten bjudning och inte rättvist om det nu finns något som heter det. Chanser till kvitteringar saknas inte men bortalaget lyckas, i vår iver att kvittera, att utöka ledningen några minuter innan stopptid på en omställning. 

Helhetsintrycket är trots 0-2 att vår prestation är bra och om vi slipar till avsluten så kommer även poängen ramla in. Maxwell Morla utsågs till matchens lirare i Sundbyberg.


Sunbybergs IK – Skiljebo SK 0-2 (0-0)

Lördag 6 maj 2017 14:00 Sundbybergs IP

Startelva: 1 Kjell Jönson (MV), 22 Johannes Owusu, 3 Tobias Waldenström, 2 Camron Nguesseu, 21 Jonathan Gillberg, 5 Lauin Amen [K], 12 Tahsin Anar (ut 62'), 25 Maxwell Morla, 17 Fredrik Sandell (ut 81'), 7 Ricardo Gray, 26 Besto Azu (ut 60')

Avbytare: 28 Martin Limpar (MV), 6 Linus Johansson (in 62'), 8 Mehmet Günes, 9 Antoine Grönborg (in 81'), 10 Ismail Kuzey, 15 Tarik Skenderovic, 23 Mohammed Sahid (in 60')

Text: Björn Liljedahl
Foto: Henrik Kullberger

Arkiv