Handelsbanken Sundbyberg donerar pengar till Fotbollsfonden

24 maj 2017

Sundbybergs IK Fotboll är en av Sundbybergs stads största folkrörelser och vill vara en inkluderande förebildsorganisation som tar socialt ansvar. Under förra året har ideellt arbetande medlemmar i föreningen, genom försäljning vid olika arrangemang, skänkt överskottet till en fotbollsfond för barn i familjer som har svårt att betala sektionsavgifterna. Nu går Handelsbanken Sundbyberg in med en betydande summa pengar för att vara med och bidra till fotbollen i Sundbyberg.

Varför donerar ni pengar till Fotbollsfonden?

jala06_9079”Sundbybergs IK Fotboll har en fin verksamhet där man låter alla vara med vilket både jag och Handelsbanken Sundbyberg tycker är viktigt” säger Jan Larsson, som är kontorschef på Handelsbanken Sundbyberg. ”Vi sympatiserar med Sundbybergsmodellen. Jag har också själv varit tränare och ledare för min dotters lag och vet hur viktigt det är att ha en röd tråd och en tydlig värdegrund att hålla sig till istället för att varje ledare ska uppfinna hjulet på nytt”.

”Handelsbanken en förebild för andra företag”

Ordföranden i SIK Fotboll, Roberto Capotondi, är mycket glad över att Handelsbanken, som också är en av föreningens huvudsponsorer, är först ut bland Sundbybergs företag med att donera pengar till Fotbollsfonden. ”Syftet med fonden är att ekonomiskt hjälpa enskilda medlemmar som inte skulle ha möjlighet att själva bekosta lekis- och sektionsavgifterna. Vi vet att ett antal familjer inte får pengarna att räcka, men nu kommer flera av dem att kunna fortsätta tack vare donationen.”

Handelsbanken utmanar andra företag i Sundbyberg att följa efter

3* Handelsbanken”Vi känner att det finns en stor stolthet bland sundbybergsborna och vill hjälpa företag och de personer som bor och verkar här. Fonden är en fantastisk möjlighet för att fler ska kunna vara en del av den fina verksamhet som Sundbyberg IK Fotboll driver. Jag vill uppmuntra och utmana andra företag att donera pengar så att ännu fler ungdomar i Sundbyberg kan vara med och idrotta. Här får alla vara med och därför är vi med och stöttar” avslutar Jan Larsson.

Vill ditt företag också bidra till fotbollen i Sundbyberg?

Välkommen att kontakta Sundbybergs IK:s kansli >>

Läs mer om Fotbollsfonden >>

Sundbybergs IK Fotbolls värdegrund >>

Arkiv