Status kring planer i Sundbyberg

4 april 2017


Kansliet får väldigt många frågor om renoveringen av Örvallen, därav tänkte vi gå ut med lite mer information till allas kännedom.

Som de flesta säkert känner till så håller Örvallens grusplaner på att läggas om till konstgräs. Företaget som utför arbetet beräknas påbörja läggningen av konstgräsmattan denna vecka. Från att mattan börjar läggas tar det ca 3-4 veckor innan arbetet kan slutföras.

När Örvallen är redo för spel, kommer samtlig fotbollsaktivitet på Sundbybergs IP att flyttas ner till Örvallen. Det vill säga alla träningstider/dagar på Sundbybergs IP förblir detsamma, fast på Örvallen istället. Anledningen till detta är att Sundbybergs IP:s konstgräsmatta, som är otroligt sliten, också äntligen ska läggas om.

När Sundbybergs IP:s konstgräs är färdigt, flyttar verksamheten tillbaka dit igen och Örvallen öppnar då upp "på riktigt" för ännu bättre träningsmöjligheter i kommunen. Sundbybergs IK Fotboll kommer att sätta sig och prata plantider tillsammans med kommun och övriga klubbar när det börjar närma sig.

Kortfattat:
Rissne IP beräknas spelbar från vecka 13.
Örvallen beräknas öppna i mitten av maj.
Sundbybergs IP beräknas ha sin nya matta klar i augusti.

Arkiv