Herrlaget: Camron Nguesseu bytte tröja

25 april 2017

cameron

Vår mittback Camron Nguesseu bär tröja nr 2, bor i Sundbyberg och är uppvuxen i Solna. Till oss kommer han direkt från Kista Galaxy och är 21 år ung! Vi träffar Camron några dagar efter säsongspremiären.

Du känner att det var en lyckad säsongspremiär, trots att det blev oavgjort?
– Absolut! Ja, men det är klart man är besviken över att det blev stolpe ut, istället för stolpe in några gånger och att vi släpper in ett oturligt mål, men det här har jag sett fram emot! Vi har spelat en hel del träningsmatcher, men det är i den första riktiga seriematchen det gäller. Det är då man ser vilka som verkligen vill ha boll och vågar vara en avgörande aspekt i matchen, de som vill ta för sig och synas, då blir det riktigt, riktigt roligt!

– Och vilken härlig publik det var! Jag gillar när publiken hörs och det gjorde de. Man blir liksom mer taggad och motiverad då. Sa du att det var över 200 på läktaren? Fantastiskt och i det vädret! Då hoppas jag att det blir ännu fler nästa gång, en härlig klubb jag kommit till!

Det har ryktats att din invigning i laget var något extra?
– Ja, det kan man lugnt säga! Det var på träningslägret i Barcelona alla nya spelare skulle invigas av de gamla. Och det får man säga, de hade verkligen gjort grundliga efterforskningar av vad som skulle få oss att lida lite extra. Jag är en grym Chelsea-supporter, och känner raka motsatsen när det gäller FC Barcelona. Jag hade packat ner två Chelsea tröjor, och bestämt att ha en på mig när vi skulle till Camp Nou och se Barcelona mot Valencia. Så strax innan avfärd till Barcelona-matchen upptäckte jag att de gömt min ena tröja, helt nöjd över att de inte lyckats med sitt trick satte jag på mig min andra tröja som de inte hittat. Men, det visade sig att det inte var det som var invigningen. På bussen plockade de fram ett helt supporter-kit för en Barcelona-fan; Halsduk, tröja, alltihop! Och tja, det var ju bara att ta skammen och sitta där på läktaren som en fullblodssupporter till Barcelona.

– Och det måste jag säga, alla grejor de hittat på var med stort hjärta och helt schyssta, inte alls som en del andra nollningar man hört om. Och det stämmer bra överens med det första intrycket jag fick av det här lagets kultur; stort hjärta, mycket energi och humor. Efter träningslägret är vi dessutom nu riktigt sammansvetsade, både nya och gamla spelare, jätteviktigt för säsongen och vårt spel.

”Camron på backen, vänder ofta på klacken” har Uffe rimmat om dig!

– Haha, ja, de där rimmen är underbara. Jo, jag är ju mittback och kanske menar Uffe att jag kan vända en hejaklack? Hur jag är som mittback? Hmm, ja, jag är vänsterfotad, fysisk, snabb och stark. Jag gillar att ha boll och sköta uppspel, och jag spelar för laget.

– Till alla unga som funderar på viktiga kvalitéer hos en mittback kan jag väl säga att man måste våga ta plats, höras, synas och visa vägen. En riktigt rolig position helt enkelt, där man får utveckla sina ledaregenskaper. Och till alla unga, oavsett position, vill jag gärna uppmuntra att träna på situationerna när man inte har boll; då underlättar man för de andra i laget genom egna löpningar, som ibland kan ta bort en motspelare. Ja, man ser till att göra det enklare helt enkelt för den som har boll.

Du vill gärna motbevisa andra som du anser ha fel, kan du ge exempel på det?
– Ja, det där är starkt hos mig. När jag inte fick en plats i Beles juniortrupp ville jag visa att de hade fel som inte tog ut mig. Då slet jag lite extra och blev faktiskt den förste i vår åldersgrupp som fick spela i seniorlaget! Och om jag hör någon säga att vi i herrlaget nog kommer fortsätta ligga i botten i tvåan kommer samma känsla fram i mig, jag vill absolut visa att de har fel och vinnarskallen inom mig stärks!

– Det är inte dumt att ha den där egenskapen. Känns det tungt, så bit ihop och var stark, visa att de andra har fel, men glöm inte på vägen att du ska göra det du själv vill och tror på!

Med dessa kloka ord lämnar vi vår inbitne Chelsea-supporter, som genom en selfie med Ricardo Carvalho på en strand i Portugal för länge sedan hittade sitt favoritlag!

Kom till IP på nästa hemmamatch och heja fram laget, så blir alla spelarna och kanske speciellt Camron extra taggade och motiverade, och vi får se redan rolig fotboll bli ännu roligare! Följ laget på Instagram @sikfotbollherr, ett bra, och enkelt, sätt att hålla koll på när det är avspark nästa gång.

Text: Susanna Stensdotter
Foto: Henrik Kullberger

Tidigare artiklar om herrlagsspelarna 2017:

Lauin Amen känner värmevågen från publiken
Christos Kitsos; SIK är en enda stor familj
Kjell Jönsson hörs hela vägen
Mohammed Sahid springer för hela laget
Ricardo Gray, en ödmjuk målskytt
Martin Limpar går i farfars fotspår
Melker Anshelm nickar bort den
Gustav Ericsson vill ta en plats
Oscar Stjernquist ger sig inte
Tahsin Anar värnar om de yngre

Arkiv