Herrarna hemmabesegrade BKV Norrtälje

25 april 2017

VinstmotNorrtalje

I lördags var det dags för årets andra hemmamatch på Sundbybergs IP. Denna gång stod BKV Norrtälje för motståndet, ett lag som tillhört toppen av division 2 dom senaste åren.

Under veckan som gått har vi finslipat på detaljerna i anfallsspelet, vilket tydligt syntes i vårt sätt att utföra matchen på. Vi började halvleken med att vara spelförande och väldigt aggressiva i vårt försvarsspel. Norrtälje försökte anfalla genom längre uppspel till deras forwards, våra försvarare ligger tätt i markeringen, vilket gör det svårt för deras toppar att hålla i bollen för en etablering av eget spel på vår planhalva. Samtidigt som vi på ett bra sätt byggde upp vårt anfallsspel vilket gjorde att vi ofta kom till sista tredjedelen och lyckades hota deras backlinje.

Med stort tålamod och ofta med rätt beslut kom första målet genom Ricardo Gray, som felvänd får bollen och med en elegant touch slår och löper förbi sin försvarare och därefter placerar den tydligt längst ner via stolproten in i mål till 1-0. Med detta mål i ryggen växlar vi upp ännu ett snäpp och fortsatte på ett bra sätt att etablera spelet på sista tredjedelen.

Maxwell Morla, som för dagen gör sin debut i Division 2, gör en mycket gedigen insats på mitten. Det är också Maxwell som ligger bakom förspelet till 2-0 målet som görs av vår mittback, Tobias Waldenström. Det är det sista som händer innan domaren blåser av för halvtidsvila.

Andra halvlek startar med ett högre pressande Norrtälje och fler djupledsbollar, samt fler anfallsförsök via kanterna. Dock utan någon större framgång förutom på någon farlig nick precis utanför stolpen. Sundbyberg fortsätter, kanske inte lika metodiskt, men att skapa flertalet lägen för att utöka ledningen. Tyvärr visar vi inte tillräcklig skärpa i de avgörande momenten. Matchen slutar med hemmaögon sett i en välförtjänt 2-0 seger. Vilket också betyder att vi klättrar några pinnhål i tabellen. 

Nästa helg väntar en härlig utmaning i form av IFK Lidingö borta, som vi ser fram emot!

Sundbybergs IK - BKV Norrtälje 2-0 (2-0)

2017-04-22 14:00 Sundbybergs IP
Domare: Nael Ghazi Shabo, Torshälla
Publik: 227
Målskyttar: Ricardo Gray (38'), Tobias Waldenström (45')
Varningar SIK: Maxwell Morla (41'), Tahsin Anar (74'), Ricardo Gray (87')
Matchens lirare SIK: 22 Johannes Owusu

Startelva: 1 Kjell Jönsson (MV), 2 Camron Nguesseu, 3 Tobias Waldenström, 5 Lauin Amen (K), 7 Ricardo Gray, 13 Daniel Badjelan (70' Anar), 17 Fredrik Sandell (67' Grönborg), 20 Kim Skarf, 21 Jonathan Gillberg (46' Kitsos), 22 Johannes Owusu, 25 Maxwell Morla

Ersättare: 28 Martin Limpar (MV), 8 Mehmet Günes, 9 Antoine Grönborg (67' Sandell), 10 Ismail Kuzey, 12 Tahsin Anar (70' Badjelan), 14 Christos Kitsos (46' Gillberg), 23 Mohammed Sahid


Fotnot: Under måndagen vann herrarna även i Reservlagsseriens (Div 1-3 Norra) första omgång, där man vände 1-0 till 1-2 i andra halvlek borta mot IFK Österåker. Målskyttar för Sundbyberg blev Mohammed Sahid (53') och junioren Taher Aledari (61') på nick.  

Text: Björn Liljedahl
Foto: Henrik Kullberger

Arkiv