BKV Norrtälje kommer till Sundbybergs IP

21 april 2017


BKVNorrtalje

Imorgon, lördag den 22 april, tar Herrlaget emot BKV Norrtälje klockan 14:00 på Sundbybergs IP.

Norrtälje har precis som Sundbyberg inlett säsongen med 1 poäng på de inledande två omgångarna. Först en förlust mot Aspudden-Tellus uppföljt av ett kryss mot BK Forward.

BKV har inför säsongen förlängt med sin tränarstab från förra året men samtidigt tappat sin skyttekung Emil Skogh (till Örgryte IS, Superettan) vilket givetvis är ett avbräck. Norrtälje har under försäsongen matchat med spel i Svenska Cupen. Under slutet av förra året lyckades man nämligen med bedriften att slå Allsvenska GIF Sundsvall med 1-0 och därmed ta plats i gruppspelet. I gruppspelet var man dock aldrig nära ett avancemang då det blev tre klara förluster mot BK Häcken, Örebro och Åtvidaberg. Lagets enda målskytt hittills är nyförvärvet från Gamla Upsala, nr 9 Mikael Mellberg.  

Vi tog ett snack med huvudtränare Kaveh Magnusson:

Tankar inför morgondagens match?
– Vi är ute efter 3 poäng, killarna är väldigt revanschsugna efter senaste förlusten. Denna vecka har varit en av våra bästa träningsveckor sedan starten, finslipat på anfallet och korrigerat vissa detaljer i försvaret. Vi är mer än redo för morgondagen.

Vad kan vi förvänta oss för typ av motstånd?
– Ett välorganiserat lag med tydlig spelidé som liknar de första matcherna vi har spelat, dvs lågt försvar med snabba omställningar. Fysiskt starka på vissa positioner och teknisk skickliga på kanterna. Båda lagen har en poäng på två spelade matcher. Jag tror att man kommer se mer vilja än välspelad fotboll från deras sida imorgon. Dom har tillhört övre delen av serien under dom senaste åren vilket gör att dom har bra erfarenhet och det gör att det kommer bli en tufft motstånd. 

Ricardo Gray var tillbaka med ett inhopp senast. Vad är status på honom?
– Vi gav Ricardo 45 min senaste matchen då han behövde komma i matchform efter hans senaste skada på baksidan. Nu är han fullt frisk och extremt motiverad vilket har syns på senaste träningarna. Det känns väldigt bra att han är tillbaka.


Sundbybergs IK - BKV Norrtälje

Lördag 22 april 14:00 Sundbybergs IP

Kom dit och stötta herrlaget!
Missa inte heller att delta i frågesporten om truppen.

Arkiv