Herrlaget: Förlust mot Karlslund

20 april 2017

SIKkarlslund

Säsongens första bortamatch spelades mot Karslunds IF i Örebro. Där motståndarlaget i den första omgången förlorade mot lokalkonkurrenten, BK forward med 1-0 och Sundbyberg spelade kryss mot Strömsberg i första omgången.

Matchen började med att Sundbyberg tar taktpinnen och kontrollerar spelet. Det märktes tydligt vad Karslunds matchplan var. Kompakt försvarsspel och snabba omställningar, fembackslinje och fyrmannamittfält (anfallare kommer ner). Det fungerade väl för hemmalaget då deras snabba anfallare i kombination med duktiga spelfördelare satta Sundbybergs backlinje på prov.

Sundbyberg fortsatte föra spelet och hitta igenom deras mittfält, dock utan någon större framgång där skärpan på sista passningen inte fanns. Efter cirka 15 minuter får Karlslund en hörna som Daniel Badjelan nickar bort ur straffområdet - en Karslundspelare vinner andrabollen på kanten och lyckas ta sig igenom några Sundbybergare och via en väggpassning bli friställd och kan placera in bollen bakom Kjelle. 1-0 till Karslund.

Sundbyberg tappar inte huvudet, fortsätter kämpa på och skapar några chanser men inte tillräckligt farliga. Under sista delen av halvleken blir det ett ihopslag på långsidan vid mittlinjen, där hemmalaget får med sig bollen till en rättvänd spelare, som skickligt, lägger bollen på ett tillslag bakom vår backlinje som ger Karslunds Adam Molin friläge och anfallaren sätter säkert 2-0 i bortre gaveln.

Vi går in i halvtidsvilan med huvudet högt, då vi vet att vår stryka är att fortsätta utan att vika ner oss.

Andra halvlek börjar med några byten, som gav tydlig effekt. In kommer Oscar Stjernquist och Ricardo Gray. Inom loppet av 20 minuter hade vi flertalet chanser och fyra hörnor. Vi gjorde några taktiska korrigeringar som skapade lite oreda i Karslunds kompakta försvar. Hemmalaget fortsatte arbeta med lågt försvar och kontringar, denna gång var Karslundförsvaret i större delen av halvleken inne i straffområdet och rensade. Vi skapar tillräckligt för en reducering och att kunna vända matchen, men istället via en felpassning på mittfältet som snappas upp av hemmaspelare som från ca 30 meter drar till ett skott som via en av våra backar ändrar riktning och letar sig in i mål. 3-0 känns orättvist och tungt.

Ändå fortsätter Sundbyberg anfalla och flytta upp laget ännu mer då det inte finns något att förlora, vilket i sin tur skapar ytor för flera omställningar där återigen Karslund är väldigt effektiva och gör även 4-0, som blir slutresultat.

Sammanfattningen ur ett grönt perspektiv är att resultat inte speglar matchbilden, dock säger det mer om Karslunds effektivitet och Sunbybergs oskärpa i avsluten. Tyvärr vinner man ej en fotbollsmatch med stort bollinnehav och noll mål. Detta kommer finslipas inför nästa match hemma mot BKV Norrtälje på lördag.


Karlslunds IF HFK - Sundbybergs IK

2017-04-16 16:00 Karlslund Arena
Domare: Ejub Mehic, Enköping
Publik: Okänt

Startelva: 1 Kjell Jönsson (MV), 2 Camron Nguesseu, 3 Tobias Waldenström, 4 Melker Anshelm, 5 Lauin Amen (K), 6 Linus Johansson (71' Anar), 13 Daniel Badjelan, 17 Fredrik Sandell (46' Gray), 20 Kim Skarf, 21 Jonathan Gillberg, 26 Besto Azu (46' Stjernquist)

Ersättare: 28 Martin Limpar (MV), 7 Ricardo Persson Gray (46' Sandell), 8 Mehmet Günes, 9 Antoine Grönborg, 12 Tahsin Anar (71' Johansson), 15 Oscar Stjernquist (46' Azu), 23 Mohammed Sahid


Text: Björn Liljedahl
Foto: www.karlslund.nu

Arkiv