Herrlaget: Oavgjort i premiären

11 april 2017

Herrpremiar2017

Efter en lång försäsong var det två förväntansfulla lag som äntrade IP denna något kylslagna och regniga måndagskväll.

Ett till stora delar nykomponerat hemmalag – tre spelare i dagens startelva var med även i föregående års säsongsavslutning. Matchen börjar som en jämn historia, Strömsberg är väl till att börja med något mer på Sundbybergs planhalva och skrapar ihop en del resultatlösa hörnor medans hemmalaget skapar några vassa omställningar framförallt via vänsterkanten, men där den där sista lilla skärpan saknas i inspelen i boxen.

Efter dryga halvtimmen kommer 0-1, detta efter en frispark ca 5 meter utanför vänstra hörnet av vårt straffområde. En lite märklig frispark som slås via marken och oturligt studsar på ett ben i röran framför mål. Ett resultat, möjligen rättvist, som står sig till halvtidsvilan. En halvlek som hemmalaget inte var nöjd med, vi kom inte upp till den nivå som visats under delar av försäsongen.

Andra halvlek blir en klar förbättring från Sundbybergs sida. En del i detta är Besto´s entré på topp som med mycket löpvilja och en bra inställning ställer till en hel del oreda i bortalagets försvar. Efter 65 minuter kommer så också kvitteringen. Ett fint inspel från Melker på högerkanten når Besto som kliniskt nickar in bollen i mål.

Efter detta blir matchbilden, att det är två lag som går för seger. Hemmalaget trycker på rätt rejält och skapar nog mest men Strömsberg är inte ofarliga i sina omställningar. Bollar i målramen vaskas fram från bägge lagen. Kjelle i hemmakassen gör bl a en riktigt svettig enhandsräddning nere vid sin vänsterstolpe. 1-1 står sig matchen ut och resultaten kan nog anses som rättvist.

Med premiären avklarad tar vi nu sikte mot nästa utmaning, Karlslund från Örebro på påskdagen. Vi möter ett revanchsuget Karlslund som kommer från en 1-0 förlust i derbyt mot BK Forward.


Sundbybergs IK - Strömsbergs IF 1-1 (0-1)

2017-04-10 19:30 Sundbybergs IP 2
Domare: Mohammad Dabestani, Täby
Publik: 203

Startelva: 1 Kjell Jönsson (MV), 4 Melker Anshelm, 3 Tobias Waldenström, 2 Cameron Nguessue, 15 Oscar Stjernquist, 5 Lauin Amen (K), 10 Ismail Kuzey (60' Ericsson), 13 Daniel Badjeland, 17 Fredrik Sandell, 19 Kim Skarf, 23 Mohammed Sahid (46' Azu)

Avbytare: 28 Martin Limpar (MV), 8 Mehmet Günes, 12 Tahsin Anar, 11 Gustav Ericsson (60' Kuzey), 21 Jonathan Gillberg, 25 Maxwell Morla, 26 Besto Azu (46' Sahid)


Text: Björn Liljedahl

Arkiv