Herrlaget: Gustav Ericsson vill ta en plats!

11 april 2017

gustavericsson

Missa inte att stifta bekantskap med ytterligare ett av våra nyförvärv; tävlingsmänniskan Gustav Ericsson, 19 år, med nr 11 på ryggen och en offensiv mittfältare med kapacitet som mittback också när det behövs.

Första året i seniorfotboll, första året i Sundbybergs IK och första året utanför Brommapojkarna. Det är mycket nytt på en gång?

– Ja, visst är det kul? Du kan tänka dig känslan när Stephanos (Tecle) ringde och frågade om jag ville komma och provträna. Nu ser jag fram emot att utvecklas ordentligt, få mer rutin och känna på mer fysisk fotboll. Och vilket bra gäng jag kom in i och det är dessutom riktigt bra och rolig fotboll! Man kände sig verkligen välkommen, och träningslägret i Barcelona betydde mycket, jag tror det stärkte alla i laget att känna sammanhållningen mellan både gamla och nya spelare. Vi hade kul, gick igenom viktig taktik, fick träna på en bra anläggning och fick se Barcelona spela på Camp Nou! Extra roligt för mig kanske eftersom Messi är min favoritspelare, han är klart världens bäste spelare.

Offensiv mittfältare och mittback, vilken bredd?

– Jag har sedan knattetiden fått träna och spela på olika positioner, det har gjort mig till en rätt allsidig spelare med förståelse för hela spelet på plan. Det var på en cup i Danmark för 6 år sedan jag fick spela som offensiv mittfältare och jag kände direkt att det var en perfekt position för mig, man har mycket boll och får delta i anfallsspelet. Roligare kan det inte bli tror jag. Det är det publiken får se med mig på plan; en teknisk spelare som anfaller, vill ha mycket boll och spelar fram till lagkamraterna.

Vi har förstått att det är en alldeles speciell trofé du eftertraktar i år; en biobiljett!

– Haha, ja, vi har ett ligaspel på träningarna. Vi är uppdelade i olika lag eller grupper snarare, med namn från europeiska lag och så får man poäng efter hur man klarar olika träningsmoment. De som vinner får en biobiljett och jag blir tokig av att förlora den där biljetten! Jamen, är man tävlingsmänniska så är man, eller hur?

– När jag blir matchens lirare? Den trofén kommer jag att ta i min första match när jag är med i startelvan i A-laget, platsen jag strävar mot att ta. Den matchen kommer jag att göra 2-1-målet i 93’e minuten!

– Jag har siktet inställt på att vi går upp i ettan i år, vilken upplevelse att få vara med på den resan! Vi har ju ett riktigt bra lag med bra spelare, bra tränare och alla andra härliga krafter runtomkring, finns ingenting som saknas.

Som spelare i seniorlaget blir du ju nu en viktig förebild för alla barn och ungdomar, hur känns det?

– Det är kul, det är ju det man vill vara. Då är det viktigt att vi spelar bra fotboll med rätt inställning och attityd både på och utanför plan. Och att vi verkligen ser barnen som kommer till våra matcher. Jag vet ju hur det är, fotboll har alltid varit mitt liv och det är viktigt med de man ser upp till. Idag jobbar jag som flyttgubbe i Spånga, tänk om jag fick träffa någon av våra supportrar när jag flyttar åt dem, vilken grej!

– Det är väl en sak jag speciellt vill säga till alla barn och ungdomar som ägnar sig åt fotbollen varje dag; strunta i hur det går, bara fortsätt! Det är med hårt arbete och kärlek till sporten man utvecklas och det kan gå i olika takt, men framåt går det för alla!

– Föräldrar och övrig familj är viktiga förstås. Till er vill jag säga hur viktigt det är att ni går på barnens matcher och peppar och motiverar när det känns lite trögt. Jag har alltid vetat att jag kan gå till min familj när det behövs.

Där måste vi släppa Gustav, ligaspelet är igång på träningen och vi vill inte hindra honom att ta den eftertraktade trofén. Vi välkomnar nykomlingen Gustav i klubben och ser fram emot när han sätter det där viktiga 2-1-målet! Missa inte våra hemmamatcher, alla ni härliga supportrar betyder mycket för spelarna och ni kommer få se både bra och rolig fotboll!

Text och foto: Susanna Stensdotter

Du kanske också vill läsa de andra intervjuera:
Lauin Amen känner värmevågen från publiken
Christos Kitsos; "SIK är en enda stor familj"
Kjell Jönsson hörs hela vägen!
Mohammed Sahid springer för hela laget!
Ricardo Gray, en ödmjuk målskytt
Martin Limpar går i sin farfars fotspår
Melker Anshelm nickar bort den!

Kommentar All lycka Gurre!
- Peter Sundén. 12 apr 2017 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Gurr och Melker vi ses på Grimsta! BP? vän
- Håkan F. BPU19. 13 apr 2017 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv