Herrlagets Christos Kitsos: SIK är en enda stor familj!

21 februari 2017

Christos

Möt nummer 14, Christodoulos "Christos" Kitsos, 27-årig murare som i år är en av herrlagets starka yttermittfältare

Du säger med eftertryck att SIK är som en stor familj. Var det därför du kom tillbaka till oss för tre år sedan efter några år i andra klubbar?

– Ja, absolut. Jag har spelat här sedan barnsben, och så är det, föreningen liksom utstrålar ordet familj. Det är mysigt, familjärt och man pratar lika lätt med småkillarna på plan som med styrelsen. Vi är många i klubben, men nära varandra ändå. Det var som när vi gick upp i tvåan, det liksom kändes i kroppen att det var stort för hela klubben, inte bara för oss som lirar i herrlaget.

– Sen är det också så härligt med våra supportrar i publiken, att de tar sig tid att komma och heja på oss. Jag hoppas verkligen att de förstår hur mycket det betyder för oss och hur mycket energi vi får på plan - speciellt när barnen kommer och tittar. Jag inser att vi är viktiga förebilder för dem. Vi kan inte bete oss hur som helst, de ser ju upp till oss och vi måste förstå att barn är betydligt smartare än vi ibland kanske tror.

"Vi ska våga spela vårt spel"

Det är viktigt att alla, både individuellt och som lag, får uttrycka sig på plan tycker du. Kan du utveckla det?

– Vi ska våga spela vårt spel, inte fega ur. Vi ska visa vår kärlek för sporten. Det var det som tog oss till tvåan och så ska vi fortsätta! Ni kommer få se det när säsongen börjar! Jag hoppas förstås det tar oss en bra bit upp i tvåan i år och sedan vidare upp i ettan. För har man en gång varit med om att gå upp en division är man gärna med om det igen. Det är alltid en underbar känsla att vinna en match, men att vinna hela serien… Ja, man måste ha gjort det för att förstå, tror jag.

Årets rim från Uffe (materialförvaltare) om dig är ”Christos den galne greken, ger sig oftast in i leken”. Känner du igen dig?

– Haha, jo det stämmer nog rätt bra. Uffe är duktig på det där. Mina föräldrar är födda i Grekland, och lite galen är jag kanske ibland och in i leken ger jag mig gärna. Jag ger 100% i alla lägen. Det är klart. Man ska ju aldrig ge upp! Jag menar, visst, jag gör fina inlägg och så, men det räcker ju inte hela vägen, eller hur?

– Nu längtar jag till seriematchen mot Karlberg, förlusten mot dem förra året sved ordentligt. Så nu har man en stark revanschlust. Då kommer jag nog ge mer än 100%!

Kommer bli ett roligt år

Nu har ni en ny tränare i Kaveh Magnusson, hur känns det?

– Först och främst är det både viktigt och skönt att Stephanos är kvar i föreningen, han är en fantastisk människa både på och utanför plan. Nu har Kaveh kommit till oss och det är jättespännande! Han är speciell med detaljer. Man ser det överallt. Han ger sig inte innan en övning sitter perfekt, likaväl som han är mån om att omklädningsrummet är funktionellt och bra för oss i minsta detalj. Jag känner att det kommer bli ännu ett lärorikt, givande och roligt år, precis som det ska vara, tack SIK!

Det är dags för "Christos" att gå ut till träningen och han lämnar oss med en härlig känsla av energi och glädje. Kom till säsongspremiären den 10 april, spana in nummer 14 och upplev känslan själva!

Måndag 10 april 19:30, Sundbybergs IK - Strömsbergs IF

Text: Susanna Stensdotter
Foto: Niclas Tegman

Du kanske också vill läsa:
Lauin Amen känner värmevågen från publiken


Arkiv