Herrjuniorerna kvalificerade sig!

27 oktober 2017

HJ2017

I sista omgången säkrade herrjuniorerna sin tredjeplats i P18-kvalserien till SvFF:s U19 Div 1-serie, tidigare benämnd som Juniorallsvenskan.

Sundbyberg hade på förhand allt i egna händer, men vid en förlust skulle andra resultat behöva gå Sumpans väg. Ett pressat Huddinge som behövde vinna för att kvala in ställde upp med starkast möjliga manskap med en del förstärkning från sin herrlagstrupp.

Matchen började bäst för gästerna som pressade SIK rejält och bollen dansade farligt nära mållinjen ett flertal gånger. I den 18:e minuten nickade Huddinge snyggt in 0-1 och uppförsbacken såg brant ut. Sundbyberg svarade dock positivt på målet och flyttade fram positionerna mer och mer. Strax innan halvtid kom det mycket viktiga kvitteringsmålet genom Gustaf Jensen som skickade in krossboll från högerkanten som seglade in i bortre hörnet.

Tidigt i den andra halvleken fick Huddinge sin mittback utvisad, vilket fick Sundbyberg att öka en växel till för att ta över matchen. I minut 65 och 67 gjorde hemmalaget både 2-1 och 3-1 och satte press på Huddinge som var piskat att vinna. Huddinge jobbade sig tillbaka i matchen och efter att Sundbyberg också dragit på sig en man utvisad (två gula kort) så reducerade Huddinge till 3-2. Men det var hemmalaget som var starkast och beslutsammast idag och sista tio minuterna triumferar man med ytterligare tre mål. Slutresultatet skrivs till klara 6-2 där Gustaf Jensen noteras som tremålsskytt.

Här kan du se matchprotokoll och laguppställningar >> 

Herrjuniorerna kvalificerade!

Detta innebär att herrjuniorerna är kvalificerade för landets näst högsta serie, U19 Div 1 Svealand till 2018, eftersom man slutade på en tredjeplacering i P18-kvalet. Det är en bedrift ytterst få årgångar i klubben historiskt har lyckats med och spelarna ska vara mycket stolta över sin prestation.

Dock har styrelsen tillsammans med tränarna och spelarna beslutat att avstå platsen och fortsätta ett år till i kvalserien. Den stora majoriteten av truppen är ett år yngre än sina konkurrenter och efter att noga ha övervägt för- och nackdelar med val av serie, så har vi kommit fram till att detta är det bästa beslutet för spelarnas utveckling på längre sikt. Under 2018 kommer istället samarbetet utökas med herrlaget i division 2 och herrjuniorerna kommer som sagt att ställa upp i kvalserien igen - med målet att kvalificera sig för U19 Div 1 till 2019 istället. Herrjuniorerna öppnar nu upp för provspel för att börja bygga nästa års trupp.

Läs mer om provspelsmöjligheten här >> 

 

Arkiv