Damjuniorerna seriesegrare!

10 oktober 2017

DJ2017

Under lördagen spelade damjuniorerna sin näst sista match i F16/19-2A där det blev storseger i ösregnet mot Hässelbys juniorer. Detta innebär att ingen av de andra lagen kan komma ikapp poängmässigt och att de vunnit serien!

Damjuniorerna har sedan uppstarten inför säsongen 2016 metodiskt tränat på att efterlikna Sundbybergsmodellens spelstil, vilket verkligen burit frukt till den här säsongen. Laget har genom tryggheten i sitt grundspel kunnat föra bollinnehavet mot samtliga motstånd i serien och har endast fått se sig besegrade vid ett enda tillfälle under seriens gång. De som följt damjuniorerna i år har fått se ett väldigt samspelt kollektiv som alltid försökt bjuda upp till roliga matcher och bra spel.

Assisterande tränare Johnny Svenander, hur sammanfattar du säsongen?
- Laget har gjort det riktigt bra hela året, det har varit många väldigt bra och roliga matcher. Kul för spelarna att få det här kvittot på att de spelat så pass bra.

Du kliver av din mångåriga tränarroll efter säsongen, hur känns det?
- Jag har tränat många av tjejerna i 10 år och att få avsluta på topp tillsammans med dem på det här sättet känns fantastiskt!

Kommer du att följa laget från läktarplats nu?
- Självklart. Jag ser fram emot att se det nya damlaget och damjuniorlaget spela nästa år. Jag kommer nog vara den största supportern!

Vad tror du om sista matchen i F16/19?
- Jag tror att vi kommer göra en bra match, även om serien är avgjord tror jag inte tjejerna är sugna på att bjuda bort något. Det blir full fart som vanligt!

Sundbybergs IK Fotboll vill skicka ett stort grattis till alla duktiga spelare och ledare för en fantastisk prestation!

Kom och se lagets sista match på IP!

Damjuniorernas sista match spelas nu på lördag då Viggbyholm kommer på besök. Vi välkomnar alla som vill att ta sig till matchen för att gratta laget, som ska fira seriesegern på hemmaplan!

Dag: Lördag 14 okt
Tid: 16.00
Plats: Sundbybergs IP

Varmt välkomna! 

Arkiv