Intervju med kansliets nyförvärv Elias

27 september 2016


Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Elias Gergi blir ny fotbollskonsulent i klubben, som efterträdare till Senai Berhane. Elias började sin tjänst förra veckan och redaktionen har fått en intervju för att lite närmare kunna presentera kansliets senaste tillskott.

Hej Elias och välkommen till Sundbybergs IK Fotboll. Berätta lite om dig själv!

- Hej, tusen tack! Jag heter Elias Gergi, är 32 år och bor i Sollentuna. Jag är utbildad undersköterska och har civilt tidigare jobbat mycket inom vården, men även hunnit med att jobba i finansbranschen och senast kommer jag från en tjänst som idrottslärare på en skola.

Kan du berätta lite mer om din fotbollsbakgrund?

- Jag har spelat fotboll i 27 år, mestadels i Sollentuna. Jag började som fotbollstränare för 6 år sedan och har hållit på sedan dess. Jag examinerade nyligen från GIH där jag läste tränarskap med inriktning fotboll (UEFA Advanced) och är till vardags tränare för SIK:s Damjuniorlag.

Varför valde du SIK Fotboll?

- Jag upplever att det är en klubb som förenar människor genom fotbollen, vilket jag tycker är helt fantastiskt. För ett år sedan lovade jag mig själv att jag skulle satsa på fotbollen fullt ut och när jag fick upp ögonen för Sundbybergs IK och deras sätt att jobba för utvecklingen av svensk fotboll, så kändes valet av klubb självklart.

Vad blir din roll hos oss?

- Jag börjar tjänsten som fotbollskonsulent på kansliet, tillsammans med Isaac. Det innebär att jag ska underhålla och utveckla den dagliga verksamheten på kansliet, för att tillsammans med alla ledare vi har i klubben bidra till en kvalitativ och långsiktig fotboll för våra medlemmar.

Hur har första veckan varit?

- Den har varit intensiv, så som det ska vara när man har roligt. Jag känner mig väl emottagen och det känns som att jag äntligen kommit till en sådan arbetsplats jag länge strävat efter att få vara på!

Vad ser du för möjligheter med att jobba i just Sundbybergs IK Fotboll?

- För egen del är jag övertygad om att det är ett jättebra steg i min utveckling, då jag kommer att få jobba med många stimulerande arbetsuppgifter som konsulent. Sen att jag får privilegiet att jobba med Sundbybergsmodellen och inleda resan med att implementera den i klubben ser jag som en fantastiskt rolig utmaning och en ovärderlig erfarenhet.

Tack för pratstunden och vi hälsar dig varmt välkommen Elias!

För att komma i kontakt med Elias klickar du på nedanstående länk. Elias kontaktuppgifter >>

Arkiv