Andra raka segern för Herrlaget

20 september 2016


I helgen tog sig SIK:s herrlag till Västerås för sista gången denna säsong, närmare bestämt till Apalbys gräs för bortamöte mot tabelljumbon Västerås IK. Matchen skulle visa sig bli riktigt målrik, där Sundbyberg vände 2-1 underläge till en seger med 3-4.

Hemmalaget inledde målskyttet efter dryga kvarten spelad då Nikola Durovic satte dit 1-0 för de gulsvarta, ett resultat som stod sig hela vägen till halvtid. Tidigt i den andra halvleken kvitterade Sundbyberg genom ett av sina nyförvärv för hösten, 19-årige mittbacken Anton Agrest. Västerås kopplade återigen greppet om matchen när Kresnik Bytyqi gjorde 2-1, men SIK:s Robel Asfaha ordna en ny kvittering bara minuter senare.

I matchens 77:e minut fick Sundbyberg en straff, som lagkapten Lauin Amen förvältade och för första gången i matchen var SIK i ledning, 2-3. Armin Iranpak uttökade till 2-4 i minut 83 men ifall bortalaget trodde att matchen var färdigspelet trodde man fel. Bara 2 minuter senare fick VIK ett frisparksläge en bit utanför straffområdet. Frisparken slogs lågt och lyckades på något tveksamt vis passera Sundbybergs mur till 3-4. Hemmalaget pressade på för fullt för en kvittering och som ledande lag upplevs alltid övertidsminuterna som extra långa. Men SIK höll undan och säkrade tre mycket viktiga poäng hem till Sundbyberg!

Västerås IK - Sundbybergs IK 3-4 (1-0)

16' 1-0 Nikola Durovic (Västerås IK)
26' Varning Lorenzo Carratu (Västerås IK)
53' 1-1 Anton Agrest
61' 2-1 Kresnik Bytyqi (Västerås IK)
67' 2-2 Robel Asfaha
77' 2-3 Lauin Amen
81' Varning Menhal Muqdisi (Västerås IK)
83' 2-4 Armin Iranpak
85' 3-4 Daniel Johansson

Domare: Martin Segerud, Kristinehamn
Publik: 144

SIK:s startelva
1. Kjell Jönsson (MV)
2. Lauin Amen (K)
3. Senai Berhane
4. Tahsin Anar
7. Ricardo Persson Gray - ut 71
8. Mikael Hjelmström - ut 71
11. Daniell Rojas
13. Jonathan Gillberg
15. Tobias Waldenström Soldati
17. Anton Agrest
20. Robel Asfaha - ut 90

Ersättare:
28. Tufan Köylüoglu (MV)
5. Richard Ntirugelegwa - in 71
6. Zaid Ahmed
9. Armin Iranpak - in 71
10. Ismail Kuzey - in 90
12. Antoine Grönborg
14. Eddie Williamson

Nästa match

Sundbybergs IK - Boo FK
Lördag 24 september 14:00 Sundbybergs IPArkiv