Vinst mot Syrianska Kerburan för herrarna

12 september 2016


Sundbybergs herrar hade skakat av sig förra omgångens bortaförlust mot Skiljebo. Efter en lite svajig start lyckades hemmalaget reda ut stormen och införskaffa sin tredje seger på de fyra senaste matcherna. Kim Skarf Larsson stod för dagens bägge mål som innebar 2-0 till SIK.

SyrKerhemma

Foto: Axel Bengtsson

Inledningsvis var det Syrianska som började bäst och hade två riktigt vassa lägen att ta ledningen. Det kändes såg oklart ut hur det stod till med dagsformen hos SIK, men hemmalaget tog tag i bitarna och jobbade sig in i matchen. Första halvlek innehöll dock inget bländande spel från något håll och slutade inte helt otippat mållöst 0-0.

Efter halvtidspausen verkade Sundbyberg ha piggnat till för det var ett mycket bättre lag som klev ut på banan än de som tidigare lämnat. I den 54:e minuten gick Kim Skarf Larsson i djupet och fick med sig bollen. I samma veva som han utmanade försvaret drog han iväg ett maskerat avslut "i steget" som studsade in vid Syrianskas första stolpe till 1-0 och ett vilt måljubel utbröt från både publik och spelare på planen! Syrianska hade däremot inga tankar på att ge upp i första taget utan tuggade sig bit för bit tillbaka in i matchbilden. De sista 20 minuterna var SIK rejält tillbakapressade men skyddade eget mål så pass bra att bortalaget sällan fick till något farligt avslut på mål.

Skarf Larsson tvåmålsskytt

Istället var det Sundbyberg som punkterade matchen i slutminuterna, när man påpassligt i en offensiv omställning, hittade Kim Skarf Larsson som tog sig hela vägen fram till en-mot-en med Syrianskas målvakt. Larsson visade på god teknik och stor kyla när han lobbade in 2-0 över Patrik Öhman i Syrianskakassen. Segern innebar SIK:s tredje trepoängare på de fyra senaste omgångarna, vilket får ses som en bra formkurva! Tabellen är fortsatt jämn då i princip samtliga konkurrenter också tog poäng. Näst på tur står jumbon Västerås IK på bortaplan, fortsättning följer...


Sundbybergs IK - Syrianska IF Kerburan 2-0 (0-0)

44' Varning Samuel Barlay (Syrianska IF Kerburan)
54' 1-0 Kim Skarf Larsson
74' Varning Marcel Kaya (Syrianska IF Kerburan)
89' 2-0 Kim Skarf Larsson

Domare: Suhel Youssef, Sollentuna
Publik: 182

SIK:s startelva:
1. Kjell Jönsson (MV)
2. Lauin Amen (K)
3. Senai Berhane
4. Tahsin Anar
8. Mikael Hjelmström
11. Daniell Rojas - ut 80'
13. Jonathan Gillberg
15. Tobias Waldenström Soldati
17. Anton Agrest - ut 85'
20. Robel Asfaha - ut 71'
21. Kim Skarf Larsson

Ersättare:
28. Martin Limpar (MV)
7. Ricardo Persson Gray
9. Armin Iranpak - in 71'
10. Ismail Kuzey - in 80'
12. Antoine Grönborg
14. Zaid Ahmed
18. Mohammed Sahid - in 85'


Nästa match

Västerås IK - Sundbybergs IK
Lördag 17 september 14:00 Apalby IP (Västerås)

Kommentar Det första jag såg av SIK i år var rolig fotboll. Jag kom nämligen till andra halvlek av den här matchen Jag fick se fin anfallsfotboll, men också lite vågade dribblingar i försvarsspelet. Kul och spännande två noll seger.
- Jörgen Alshammar. 12 sep 2016 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Forza SIK!
- ultraSumpan. 13 sep 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv