Damerna kryssade mot Spånga

30 augusti 2016


Efter senaste vårmötet mellan lagen där hårdsatsande Spånga åkte på en överraskande 1-0 förlust mot ett ungt Sundbyberg, var nog Spånga rejält revanschsugna att visa upp sig från sin bästa sida denna gång. Mycket riktigt var det också hemmalaget Spånga som såg mycket hetare ut i matchens första minuter och tog också ledningen med både 1-0 och 2-0. SIK var inte riktigt på plats men efter baklängesmålen började laget komma in i matchen. Amanda Torberg satte det viktiga reduceringsmålet till 2-1 innan halvtidsvilan.

Tidigt i den andra halvleken utökade Spånga sin ledningen till 3-1 efter en lite turlig studs som ställer Sumpans målvakt. De gröna hade dock andra planer än att ge upp. Lagledningen ändrade om till en mer offensiv balans i formationen och gick för en upphämtning. Ett lyckat taktiskt drag som får SIK att ta över matchbilden mer och mer.

Dagens utropstecken var comebackande Isabella Luna som stod för ett riktigt superinhopp när hon agerade tvåmålsskytt. Plötsligt stod det 3-3 och Sumpan var tillbaka! Sista tio återstående minuterna var det Sundbyberg som tryckte på rejält för en seger. Mathilde Gbotto Carlsson hade till och med en boll inne till 3-4 som tyvärr vinkades av för offside, felaktigt enligt flera åskådare och spelare. Matchen fick alltså ingen vinnare utan slutade oavgjort 3-3 och lagen fick nöja sig med en poäng var.

– Vi gör en riktig kämpainsats som tar oss ur ett tufft 3-1 underläge. Tjejerna var besvikna över att vi inte lyckades vinna, men de ska ändå hyllas för sin inställning. Att jobba sig tillbaka in i matchen trots tre psykologiskt jobbiga mål Spånga gör på oss är väldigt starkt. Nu blickar vi framåt mot nästa match, säger tränare Rouzbeh Najafi.


Spånga IS FK - Sundbybergs IK 3-3 (2-1)

Målskyttar: Isabella Luna (2), Amanda Torberg
Domare: Berkan Mercan, Norsborg
Publik: 60

SIK:s startelva:
1. Michaela Svennas (MV)
2. Moa Karlsson
4. Josefine Svedberg
5. Sandra Al Sadi
6. Shabnam Bamatitousi
8. Emma Svedberg
9. Lana Khalaf (K)
11. Sonia Hammi
13. Amanda Torberg
15. Natalie Chehade
24. Mathilde Gbotto Carlsson

Ersättare:
10. Isabella Luna
14. Felicia Ragnarsson


Nästa match

Lördag 3 september 13:00 Enebybergs IP 2
Enebybergs IF - Sundbybergs IK

Arkiv