Ungt Damlag besegrade Spånga

7 juni 2016

Dam vs Spanga

Efter senaste matchens nederlag mot Enebyberg (0-1) så såg läget på förhand tufft ut för Damlaget, med många spelare otillgängliga och på skadelistan när hemmamatchen mot Spånga IS nalkades. Vår eminenta juniortrupp bidrog med åtta spelare till dagens matchtruppen. Flera juniorer har varit uppe och spelat tidigare men denna gång var de hela sju debutanter med i laget! Spånga på en tredjeplats i tabellen och ambitioner att slåss om seriesegern fick nog ses som klara förhandsfavoriter på pappret. Matchens inledning präglades av två lag som kännde på varandra och bollinnehavet växlade lagen sinsemellan. Spånga satte stundtals hemmalaget under hård press, men resoluta motaktioner från alla SIK:s lagdelar höll läget fortsatt stabilt. Hemmalaget tuggade sig in i matchen bit för bit och lyckades slutligen frispela en konstant löpande Mathilde Gbotto Carlsson som kallt satte dit 1-0 för Sundbyberg, vilket också blev halvtidsresultatet.

Spånga kom ut med ny energi i den andra halvleken och tryckte tillbaka SIK rejält. En bit in i halvleken lyckades Spånga slutligen överlista Sundbybergs storspelande Dalia Sulaiman och utjämnade till 1-1. Hemmalaget fick springa en hel del och frågan var om spelarna skulle orka hela vägen. Budskapet i halvtid verkade dock ha gett sin effekt, istället för att se hängande huvuden såg vi ett lag som spelade upp sig ordentligt. Något som också ledde till att Sundbyberg tog ledningen med 2-1 återigen genom Mathilde på en vass omställning. Ett alltmer frustrerat Spånga fick det inte att stämma i sista tredjedelen mot ett samlat och starkt försvar. Istället är det SIK som utökar ledningen! Mathilde Gbotto Carlsson klackade felvänd in slutresultatet 3-1 och fullbordade därmed sitt hattrick. En mycket stark laginsats av damerna som genomför matchen med ett helt gäng spelare som aldrig spelat ihop tidigare. En stor eloge till alla spelare och framförallt juniorerna!

Nu hoppas vi på att flera spelare blir skadefria och kan komma tillbaka inför de kommande två sista matcherna för vårsäsongen, där vi kommer sättas på prov mot riktigt hårt motstånd. Nästa match är söndag den 12 juni 18:00 borta mot Reymersholms IK på Tantolundens BP. Nästa och sista gång ni har chansen att se damerna denna vårsäsong är mot serieledarna Ängby IF, lördag den 18 juni 16:00 på Sundbybergs IP. Kom dit och stötta laget!

Sundbybergs IK - Spånga IS FK 3-1 (1-0)

1-0 Mathilde Gbotto Carlsson
1-1 Moa Sjögren
2-1 Mathilde Gbotto Carlsson
3-1 Mathilde Gbotto Carlsson

Varningar i SIK:
Domare: Abdinasir Ahmed
Publik: 52

Startelva: Dalia Sulaiman - Micaela Sandin, Moa Jansson, Clara Wedin, Cornelia Blücher - Gina Sharro (K), Nishti Abassi - Josefine De Ron, Rosa Sharifi, Isabella Luna - Mathilde Gbotto Carlsson

Ersättare: Moa Fredriksson, Lana Khalaf, Sonia Hammi, Sandra Al Sadi

Dam vs Spanga 3

Dam vs Spanga 2
Foto: Edmund Solomon

Arkiv