Målfest när Herrlaget vann

7 juni 2016

Herr vs Vasteras

Med en skön vändning och bortaseger mot Boo FK (2-3) i bagaget var det återigen dags för herrarna att kliva in på Sundbybergs IP:s gräsmatta. Västerås IK, för närvarande tabelljumbo, stod för motståndet i omgång 10 av Div 2 Norra Svealand och en vinst skulle betyda en viktig klättring i tabellen för SIK. Vädret var strålande och drygt 300 personer hade intagit sina platser. Domare Simon Svensson, blåste igång matchen som skulle bli händelserik från början. Redan i den 3:e matchminuten är hemmalagets Yonis Egag högst på bollen och nickar in 1-0 till Sundbyberg. Västerås verkade dock tämligen oberörda och svarade med att kort senare kvittera till 1-1 genom Nikola Durovic i matchminut 5. Därefter hade VIK två livsfarliga målchanser att ta ledningen i matchen och hemmalaget kändes inte riktigt med på banan. Efter kvarten spelad hade SIK återtagit kontrollen och tog också ledningen, genom ännu att mål av Yonis Egags kliniska huvudspel. Halvleken stängdes med ett fantastiskt 3-1 mål signerat Daniel Badjelan, som drog till med ett suveränt distansskott som fick bollen att fastna uppe i vänstra krysset.

I den andra halvleken utökades ledningen till 4-1 i matchminut 69, återigen ett otroligt avslut från distans, denna gång avlossat av Ricardo Persson Gray. Matchen fortgick och båda lagen nyttjade alla sina tre byten, men det dröjde fram till matchminut 81 innan nya anteckningar i målprotokollet skrevs. Den här gången var det bortalaget Västerås som reducerade genom en mycket skickligt slagen frispark direkt i mål av Adam Botvidsson. Publiken inväntade nyfiket vilken form matchbilden nu skulle ta - kunde VIK skaka om Sundbyberg eller hade hemmalaget läget under kontroll? Tre minuter senare kom svaret, då Daniel Badjelan gör sitt andra mål för dagen och inhoppande Mohammed Sahid fastställde slutresultatet till 6-2!

På lördag den 11 juni åker herrarna till Gamlis IP för bortamatch mot Gamla Upsala. Nästa och sista gång ni har chansen att se Herrlaget på hemmaplan under vårsäsongen är när man möter topplaget BKV Norrtälje, lördag den 18 juni kl 14:00 på Sundbybergs IP. Se till att vara där, så skapar vi en riktig fotbollsfest och fyller IP!

Sundbybergs IK - Västerås IK 6-2 (3-1)

1-0 Yonis Egag (3')
1-1 Nikola Durovic (5')
2-1 Yonis Egag (16')
3-1 Daniel Badjelan (42')
4-1 Ricardo Persson Gray (69')
4-2 Adam Botvidsson (81')
5-2 Daniel Badjelan (84')
6-2 Mohammed Sahid (88')

Varningar SIK: Christos Kitsos (60')
Domare: Simon Svensson
Publik: 307

Startelva: 1 Kjell Jönsson (MV), 8 Daniell Rojas, 3 Senai Berhane, 6 Robel Asfaha, 2 Ricardo Gomes, 4 Tahsin Anar, 13 Daniel Badjelan, 7 Ricardo Persson Gray, 9 Kalid Mohammed (ut 80'), 14 Christos Kitsos (ut 66'), 10 Yonis Egag [K] (ut 75')

Ersättare: 28 Martin Limpar (MV), 5 Richard Ntirugelegwa (in 66'), 11 Kim Skarf Larsson, 12 Armin Iranpak, 15 Ümit Yarar, 16 Alexander Ehdwall (in 75'), 17 Mohammed Sahid (in 80')

Herr vs Vasteras 3

Herr vs Vasteras 2

Foto: Edmund Solomon

Kommentar Härliga resultat! Jag har tyvärr ännu inte sett någon match i år, men det kommer.
- Jörgen Alshammar. 9 jun 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv