Kom och stötta Herrlaget på starten av division 2 äventyret!

30 mars 2016


Nu sparkar vi igång fotbollssäsongen i division 2! 

Äntligen är det dags för säsongspremiären i division 2! Lördag den 9 april tar Sundbybergs IKs herrlag emot Karlbergs BK hemma på Sundbybergs IP och vi behöver din hjälp i kampen om de tre allra första poängen. Med gemensamma krafter hoppas vi kunna återskapa den känslan som vid den sista seriematchen i division 3 där över 400 personer stöttade vårt herrlag. Gör det till en lagaktivitet, ta med familjen, släkten och vännerna till vår fotbollsfest. Välkomna! 

Motståndarna Karlbergs BK

Förra året spelade Karlbergs BK likt Sundbybergs IK i division 3 Östra Svealand. Det spelades två matcher mellan föreningarna där båda lagen fick åka hem med tre poäng från respektive bortamatch. Den sista seriematchen förra året var just mot Karlberg där de var tvungna att vinna för att knipa åt sig andra platsen. Karlberg vann med 1-3 vilket innebar att de slutade på andra plats i serien och i och med det fick de möjlighet att kvala upp till division 2. Efter att ha slagit både IFK Haninge/Brandbergen och IFK Stockholm i dubbla möten tog sig Karlberg välförtjänt upp till division 2 och är i år igen våra seriekonkurrenter. "KB" har under försäsongen fått in en hel del spelare som är med och höjer deras högsta nivå och laget kommer under årets gång plocka fler poäng än vad många lag i serien tror. De har under försäsongen träningsmatchat flitigt med goda resultat och den bild vi har av Karlberg är att det är ett välspelat, välorganiserat och taktiskt drillat lag. Likt vårt herrlag var de nyligen på träningsläger i Turkiet och spelade där träningsmatch mot Norska Lyngbo. Karlberg vann matchen med 2-1 efter mål av Modou Gassama och Mathias Karelius. Laget tränas av Kalle Karlsson som på fritiden analyserar fotboll för Aftonbladet. För att läsa mer om Karlbergs BK och deras herrlag klicka här.


Hemmalaget Sundbybergs IK

Herrlaget lyckades förra året med bedriften att vinna sin division 3 serie vilket innebar att de i år förtjänat en plats i division 2. Truppen är ungefär densamma med ett fåtal tillägg av spelare som bidrar med erfarenhet, energi och kvalité till varje träning. Under försäsongen har herrlaget hunnit med att spela flera träningsmatcher där prestationerna mestadels varit goda men truppen kan bättre och mer. Laget är nyligen hemkommet från Turkiet där det bjudits på fantastiska möjligheter till träning, bra väder och trivsamhet av ett välkomnande folk. Herrlaget ser fram emot att säsongen ska dra igång och det hoppas vi att du också gör!

Sundbybergs IK - Karlbergs BK
Var: Sundbybergs IP
När: Lördag 9 april 14:00
Hur: Ses på plats!

SIK-KB 2016

Arkiv