Själevads IK i Örnsköldsvik har valt Sundbybergsmodellen

11 mars 2016

Efter en kort tid har vi nu också fått en första systerförening som valt att använda Sundbybergsmodellen som sin utbildningsplan för fotboll!

Efter att under en period noga ha studerat Sundbybergsmodellen valde Själevads IK att använda modellen som utbildningsplan. Själevads IK (1923) är en fotbollsklubb i Örnsköldsvik med ca 20 träningsgrupper. Damlaget var i Allsvenskan 2004 och klubben har större dam- och flickverksamhet än herr- och pojk.   

"När vi skrev boken ville vi att den skulle vara användbar för alla tränare och klubbar. Vi ville bidra till utvecklingen av svensk fotboll. Att nu se att en annan klubb faktiskt har valt att följa Sundbybergsmodellen gör oss otroligt stolta" säger Roberto Capotondi, en av författarna till boken och ordförande för fotbollssektionen. 

"Vi hoppas och tror självklart att många fler klubbar i Sverige ska se fördelarna med att använda Sundbybergsmodellen. Om det blir så öppnar det för mycket intressanta samarbeten framöver" säger Stephanos Tecle, den andra författaren till Sundbybergsmodellen och herrlagets tränare.

Från Sundbybergs IK Fotboll säger vi varmt välkomna till Själevads IK!

Sundbybergsmodellen kom ut i maj 2015 och är SIK Fotbolls läroplan för fotboll. 

Läs mer om Sundbybergsmodellen >>

Läs mer om Själevads IK >>

Arkiv