Solomon ordnade egen fotbollscup i Hallonbergen

13 december 2016

539329-665x.jpeg

Solomon Ghirmay, till vardags spelare i Sundbybergs IK P00, tyckte att de yngre barnen i Hallonbergen också skulle få vara med och spela

Han sökte och fick ekonomiskt stöd från kommunen. Var på han arrangerade sin egna fotbollscup för de yngre barnen, under namnet Lilla HB-Cupen.

– Jag tänkte att jag ville anordna en fotbollsturnering här för alla unga. Det finns ju inte så mycket att göra i Hallonbergen. Det är mest lekplatser med gungor och sånt. Barnen var trötta på att bara kolla på när vi äldre spelade, de ville också vara med och spela själva, berättar Solomon.

Deltagarintresset var i återigen stort. Detta var nämligen inte Solomons första cup. Redan i mitten av juli anordnade han Lilla HB-Cupen för första gången, på den mindre planen uppe vid Hallonbergens BP.

Solomon öppnar för att ordna fler cuper i framtiden om intresset finns. Sundbybergs IK Fotboll är mycket stolta över Solomons otroliga engagemang för den yngre generationen Sundbybergare!

Cupen har även uppmärksammats medialt, se mer på länkarna:

Läs Mitt i Sundbybergs artikel #2 här >>
Läs Mitt i Sundbybergs artikel #1 här >>

Foto: Sara Diba

Kommentar Mycket bra gjort av Solomon. Handelsbanken borde sponsra cupen. Jag hoppas inte att de åker snålskjuts på cupnamnet. Lycka till Solomon och SIK!
- Jörgen Alshammar. 13 dec 2016 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Mycket bra gjort Solomon! Vi är mycket stolta över dig.
- Roberto. 13 dec 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv