Sundbybergs IK Fotboll söker assisterande tränare till Herrlaget

24 november 2016

Efter att ha spelat i Division 4 så sent som 2013 har Sundbybergs IK Fotbolls Herrlag till den här säsongen tagit sig till Division 2 för första gången på 30 år.

Nu har en unik möjlighet öppnats för dig som vill ta ett steg uppåt som fotbollstränare i en klubb där allt handlar om passionen för spelet, sunda värderingar och att hjälpa varandra att utvecklas. En möjlighet för dig som älskar fotboll, vill arbeta i en av Stockholms bäst organiserade fotbollsklubbar och som sätter din vilja att utvecklas före hög ersättningsnivå.

Herrlagets uppgift

I Sundbyberg IK Fotboll ska Herrlaget (och Damlaget) vara hela barn- och ungdomsverksamhetens främsta förebild för hur vi praktiserar vår spelstil och hur fotbollsspelaren i spelstilen ska agera. Både på och vid sidan av planen. Spelstilen beskriver vi i vår unika läroplan Sundbybergsmodellen, som utgivits i bokform och nu sprids i hela Sverige. 

Till skillnad från många andra föreningar så har vi inte skapat vår fotbollsmodell för att i första hand förse seniorlagen med spelare från ungdomsverksamheten. Vi ger istället våra seniorlag huvuduppgiften att ge barn- och ungdomsverksamheten sunda förebilder och det tydligaste uttrycket för vår fotbollsmodell. 

Din uppgift som assisterande tränare

Vi vill att du delar våra ambitioner att utvecklas som förening, som lag och som individer. Du ska:

  1. Leva och verka genom vår värdegrund. Läs mer om vår värdegrund >>
  2. Stötta och assistera huvudtränare Kaveh Magnusson i att utveckla och fortsätta implementera vår spelstil. Läs mer om Sundbybergsmodellen >>
  3. Stötta och assistera huvudtränare Kaveh Magnusson i att leda den dagliga tränings- och matchverksamheten.
  4. Vara en aktiv och ansvarsfull medspelare i Herrlagets ledarstab samt att assistera huvudtränare Kaveh Magnusson i att stötta övriga ledare i daglig tränings- och matchverksamhet.

Stor vikt kommer att läggas på hur väl dina meriter, dina erfarenheter och din utvecklingskurva (potential) stämmer mot dina framtida uppgifter som Herrlagets assisterande tränare. 

Övrigt

Uppdraget som assisterande tränare innebär kvälls- och helgarbete, förutsätter att du har B-körkort och egen bil. Viss ersättning utgår.

Skicka din ansökan med CV och ett personligt brev där du kortfattat berättar om varför du tycker att du passar för uppdraget. Skicka ansökan via e-post till Herrlagets sportchef Stephanos Tecle: stephanostecle@icloud.com. Sista ansökningsdag är onsdag den 7 december 2016, vi kommer dock löpande träffa kandidater fram tills sista ansökningsdagen och vill ha in din ansökan snarast.

Om du har frågor om uppdraget kan du ta direktkontakt med Stephanos Tecle på 0725-10 50 09. 

Sundbybergs IK Fotboll i korthet:

  • Vi är övertygade om att grunden för bästa möjliga utveckling av en fotbollsspelare går genom en kombination av sunda värderingar och träning av hög kvalitet.
  • Fotbollskvalitet betyder att vi tränar med genomtänkta träningsmetoder och ställer rimliga krav på spelare och ledare.
  • Sundbybergs IK Fotboll tar också ett stort socialt ansvar i sin hemkommun och arrangerar årligen återkommande fotbollsaktiviteter i samverkan med Sundbybergs Stad.
  • Fotbollssektionen i Sundbybergs idrottsklubb som grundades 1904 har ca 1000 aktiva medlemmar och 200 ledare i fler än 50 träningsgrupper.
  • Vi blev Årets barn- och ungdomsförening i Stockholm 2015.

Senaste inlägg