''Stödet som ges till ungdomarna är fantastiskt''

22 november 2016


KJ_AGSedan Restaurang AG slog upp dörrarna i den gamla silverfabriken på Kungsholmen år 2011, har den snabbt vuxit sig till en av Stockholms mest populära restauranger. Vi har pratat med en av ägarna, Klas Ljungquist, som berättar mer om samarbetet med Sundbybergs IK Fotboll.Kan du berätta lite om Restaurang AG för de som ännu inte besökt er? 

– Restaurang AG är en köttrestaurang där det sociala och möten mellan människor ligger i fokus. Här tycker vi om att servera mat mitt på bordet så att man kan dela och plocka. Förutom en matsedel och vinlista så har vi en rejäl köttlista. Vi har 30 olika nötköttsdetaljer från olika raser, olika typer av mörning, både häng- och vakuummörning och så vidare. Kött är vår specialitet även om vi både har fisk och vegetariskt på menyn.

Ni är en av av våra huvudsponsorer. Hur kommer det sig att ni valt att sponsra Sundbybergs IK Fotboll?

– Både jag och min kompanjon Johan Jureskog kommer från Sundbyberg och vi spelade fotboll ihop under skoltiden. Därför kändes det rätt och självklart att sponsra Sundbybergs IK Fotboll.

Vad innebär det för er att vara sponsor?

– Jag bor i Sundbyberg och det är självklart kul att ge tillbaka till samhället så som man gör genom att vara sponsor. Jag har själv barn och det Sundbybergs IK gör i Sundbyberg och det stödet som ges till ungdomarna är fantastiskt. Min dotter spelar pingis i föreningen och det är mycket roligare att ge tillbaka dit man kommer ifrån.

Vi tror på att fotboll förenar. Vad tror du om idrottens möjligheter till ett bättre Sundbyberg och samhälle?

– När jag var liten så spelade alla fotboll. Det var idrotten som gjorde att man träffades och lärde känna varandra och blev kompisar. Idrotten skapar gemenskap och även förebilder. Sundbyberg, som de flesta andra kommuner i landet, har sina problemområden samtidigt som det finns flera förebilder att se upp till. Från Sundbyberg kommer exempelvis Alexander Milošević, Yussuf Saleh, Stefan Silva etc. Den typen av förebilder är viktiga för ungdomar.

Stort tack för ert stöd!


Sundbybergs IK Fotboll rekommenderar starkt ett besök hos Restaurang AG. Kronobergsgatan 37 på Kungsholmen.

Faktaruta
Namn: Klas Ljungquist
Titel: Delägare, Restaurang AG

AG

www.restaurangag.se

Arkiv