''Spelarna ska få vara sig själva''

15 november 2016


I jakten på en ny herrlagstränare har styrelsen i dagarna gjort klart med ett nytt namn och tillskott till klubben. Valet föll på Kaveh Magnusson, som idag presenteras som ny huvudtränare för vårt Herrlag. Redaktionen har gjort en intervju med Kaveh för att ge våra medlemmar och supportrar en lite längre introduktion.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund - Vem är du?

– Jag är 33 år gammal och bosatt strax utanför centrala Sundbyberg. Jag är en före detta spelare som tyvärr fick avsluta mitt fotbollsspelande på grund av skadeproblem. I samband med att jag slutade valde jag att satsa på en tränarkarriär, för att kunna fortsätta med fotbollen då det var något jag verkligen ville jobba med. Sedan jag började som tränare i 20-årsåldern har jag haft olika uppdrag i Hammarby, Djurgården, Assyriska, Spånga och BP där jag fått möjligheten att jobba med och lära mig av ledare som Rikard Norling, Thomas Dennerby, En Pärlskog och Carlos Banda genom åren. Senast kommer jag från ett uppdrag som huvudtränare för herrlaget i Ekerö IK.

Vad har du fått för bild av Sundbybergs IK Fotboll?

– Jag tycker det är en väldigt sund klubb med extremt bra värderingar, människosyn och kunskap. Det känns som det är mycket gemenskap och att fotbollen här förenar många olika bakgrunder och kulturer på ett bra sätt. Klubbens visioner är väldigt tydliga. Hur man vill att fotbollen ska tränas och spelas. Det är intrycket jag har fått på den här korta tiden.

Vad har du för koll på Herrlagets säsong i år?

– Jag har haft lite koll på tabellen, men inte sett någon match på plats tyvärr. Jag har tittat en hel del på videoklipp och sekvenser men kommer skapa mig en ännu tydligare uppfattning inom kort. Jag har fått en massa länkar till matcher som jag ska kolla på för att få lite mer perspektiv av laget. Av det jag hört är det ett lag som alltid försökt spela en fin fotboll som är publikunderhållande. Stephanos (Tecle) har byggt upp en extremt bra grund, som jag ska fortsätta att bygga vidare på.

Hur kommer prägeln på laget bli under din ledning?

– För mig är disciplin A och O. Disciplin kanske låter tufft och hårt för många, som något negativt. Men för mig betyder disciplin trygghet. Har du en trygghet i laget underlättar det extremt mycket för ditt anfallsspel och försvarsspel. För mig handlar det om att spelarna ska få vara sig själva. Att de ska kunna använda sin kreativitet och inte känna sig låsta. Jag brukar ofta jämföra mitt sätt att se på fotboll med att bygga ett hus, du börjar från grunden, som symboliserar en trygghet där alla vet sina roller. Sen kommer väggarna som ger strukturen i spelets olika skeden. När vi byggt klart och inreder huset är då vi börjar jobba med detaljerna i vårt spel.

Du träffar spelarna för första gången nu på onsdag, hur är känslan inför det?

– Det kommer bli väldigt kul och intressant att se vilka karaktärer och personligheter som finns i gruppen och höra vad de tycker och tänker samt få presentera mig själv. Jag ser fram emot det mötet!

Vi tackar Kaveh för pratstunden. Sundbybergs IK Fotboll hälsar honom varmt välkommen och ett stort lycka till med uppdraget!

Arkiv