Herrlaget tappade greppet om IK Franke

4 oktober 2016


En match som nog alla Sundbybergare helst glömmer så fort som möjligt. Efter en lovande första halvlek havererade hemmalaget totalt, och förlorade till slut det viktiga bottenmötet med 0-3 mot IK Franke från Västerås.

SIK började piggt och tog tag i taktpinnen. IK Franke hänge inte riktigt med när Sumpan rullade boll och tvingades freda sig genom att dra på sig en hel del frisparkar. Dryga halvtimmen in i matchen blev en övertänd Philip Lannebris i bortalaget varnad två gånger på två minuter och fick därmed syna det röda kortet. Den tilldömda frisparken strax utanför straffområdet drogs i ribbans överkant av Robel Asfaha. Trorts att Sundbyberg inte spräckte nollan kändes det onekligen optimistiskt inför matchens fortsättning, med både spelövertag och en man mer på planen.

Men när den andra halvleken startade var det något som inte riktigt stämde. Hemmalaget hade möjligen fallit in i någon slags "falsk trygghet" om att matchen skulle bli en enkel resa med tanke på de givna förutsättningarna. Franke började oroväckande ta över matchbilden mer och mer och Sundbyberg uppträdde både slarvigt och stressat. Plötsligt var det Franke som ledde med 0-1 efter att ha skruvat in en frispark i bortre gaveln, från en bra bits avstånd. Detta var tyvärr bara början. I den 59:e minuten rann bortalaget igenom och kallduschade SIK med ett 0-2 mål.

Ledarstaben gjorde snabbt tre offensiva byten för att försöka vända på matchbilden. Hemmalaget började åter äga mer boll och tryckte på för en reducering. Allt som offtast saknades dock kvalitén och kylan i hemmalagets anfallsförsök, men summa summarum skrapade Sundbyberg ändå ihop ett par målchanser som en vanlig dag hade resulterat i mål, men Frankes målvakt Andreas Olsson storspelade och höll nollan intakt för Västeråsarna. Istället var det gästerna som fick sista ordet och fullbordade Sundbybergs mardrömshalvlek med att göra 0-3 i den 94:e minuten.

Då övriga konkurenter i tabellen fick med sig fina resultat, halkade SIK därmed ner på en kvalplacering. Vi får nu se till att skaka av oss den här matchen och gå vidare. Två otroligt viktiga matcher återstår och vi har fortfarande alla möjligheter att ta oss ur det tuffa tabelläget!


Sundbybergs IK - IK Franke 0-3 (0-0)

29' Varning Philip Lannebris (IK Franke)
30' Varning Philip Lannebris (IK Franke)
30' Utvisning Philip Lannebris (IK Franke)
52' Varning Tobias Waldenström Soldati
52' 0-1 Adam Emanuelson (IK Franke)
59' 0-2 Anton Egnström Appelfeldt (IK Franke)
60' Varning Mikael Hjelmström
66' Varning Anton Agrest
74' Varning Ricardo Persson Gray
94' 0-3 Eric Engström (IK Franke)

Domare: Mohammad Dabestani, Solna
Publik: 173

SIK:s startelva
1. Kjell Könsson (MV)
2. Lauin Amen (K)
3. Senai Berhane
4. Tahsin Anar
8. Mikael Hjelmström - ut 61
11. Daniel Rojas - ut 70
13. Jonathan Gillberg - ut 61
15. Tobias Waldenström Soldati
17. Anton Agrest
20. Robel Asfaha
21. Kim Skarf Larsson

Ersättare

28. Martin Limpar (MV)
5. Richard Ntirugelegwa
6. Eddie Williamson
7. Ricardo Persson Gray - in 61
9. Armin Iranpak - in 61
10. Ismail Kuzey
14. Christos Kitsos - in 70


Nästa match (omgång 25)

BKV Norrtälje - Sundbybergs IK
Lördag 8 oktober 16:00 Norrtälje IP


Kommentar Kom igen, Sumpan!
- Kämpa. 4 okt 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv