”Alla som har möjlighet att sponsra bör göra det”

31 oktober 2016


Anders(1)_75Stockholm Catering har inte bara under flera år levererat all mat till den stora tv-sända Fotbollsgalan, ägaren Anders Engström har också varit aktiv i Sundbybergs IK Fotboll i 20 av sina 50 fyllda år. Anders berättar här mer om varför Stockholm Catering sponsrar Sundbybergs IK Fotboll i år.

– Jag har varit engagerad i Sumpan länge, bland annat var jag tränare under 10 år. Idag lägger jag stor del av min tid på cateringverksamheten och där av hinner jag inte bidra lika mycket till fotbollen längre. Då klubben, precis som alla ideella idrottsverksamheter, behöver ekonomiskt stöd, så tycker jag att alla som har möjlighet att sponsra bör göra det. Det här är mitt sätt att fortsätta engagera mig i klubben. Det finns inget kommersiellt värde i sponsringen, utan det handlar mer om att jag tycker om kulturen och att det är schyssta människor som finns inom klubben.

Inom Sundbybergs IK Fotboll tror vi på att fotboll förenar. Vad tror du om idrottens möjligheter till ett bättre Sundbyberg?

– Jag tror idrotten påverkar en hel del, men skulle kunna påverka ännu mer. Idag kanske idrotten spelar störst roll när Sumpan exempelvis fotbollssatsar i Hallonbergen med kvällsfotbollen. En del människor är redan en del av samhället och väletablerade, medan det finns människor med andra situationer och andra förutsättningar som kan behöva det stödet. Vid sådana tillfällen är fotbollen fantastisk. Just den uppsökande verksamheten är viktig här.

Vad vill du skicka med till Sundbybergs IK Fotboll inför nästa säsong?

– Sumpan har alltid varit en ”lillebrorsklubb” till storklubbarna i vår närhet och haft en blyghet gentemot kommunen och näringslivet. Nu är det dags att vara orädda och satsa enligt mig. Bland annat på att Herrlaget klättrar upp till division 1 och sedan Superettan. Det vore kul tycker jag! Möjligheterna finns och genom gemensamma intressen skulle Sundbyberg kunna växa enormt och verkligen sättas på fotbollskartan.

Stort tack för ert stöd Anders och Stockholm Catering!


Faktaruta
Namn: Anders Engström
Företag: Stockholm Catering
Titel: VD / Eventansvarig

461788

www.stockholmcatering.se

Kommentar Stort tack Anders för din insats i år och ditt engagemang runt laget i år. Det har verkligen uppskattas av alla i laget. Håller även med dig helt med att vi bör sikta ännu högre. Superettan är ingen orealistisk målsättning. //kjell
- Kjell Jönsson. 2 nov 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv