Herrlaget säkrade sin plats i Division 2!

17 oktober 2016

SyrKerhemma

Kim Skarf Larsson tvåmålsskytt när Gamla Upsala besegrades med 2-1 på Sundbybergs IP

Ett väldigt taggat hemmalag klev ut på gräset för att ta sig an den tuffa utmaningen som väntade. Redan i spelminut 4 tog man ledningen via en resolut nick av höstens målfarligaste Sundbybergare, Kim Skarf Larsson. Känslan var att Sundbyberg hade kontroll på spelet men började så småningom att släppa in gästerna i matchen. GUSK skapade fler oroligheter där Kjell Jönsson i målet spelade en viktig roll med totalt 3 matchavgörande räddningar. Gamla Upsala skapade även en hel del farliga inspel från sin högerytter, men lyckligtvis skickades avsluten högt över ribban samtliga gånger.

Gästernas Alan Aljaderi kunde inte hålla kylan och snackade till sig sitt andra gula kort och visades därmed ut i den 62:a minuten. Nu var SIK en man mer på planen, men av tidigare erfarenheter denna säsong betyder det inte att matchen blir enklare för det. GUSK fortsatte att sätta Sundbyberg under en viss press, men i den 80:e minuten klev nyss inbytte Ricardo Persson Gray fram när han ryckte sig förbi sin försvarare och frispelade Kim Skarf Larsson som utökade ledningen till mycket viktiga 2-0.

Spänningen var dock långt ifrån över. I matchminut 90 fick GUSK:s Ahmed Kanjou på en riktigt drömträff från långt håll. Rätt upp i bortre kryss till 2-1. Efter några intensiva stopptidsminuter hade Sundbyberg lyckats hålla ut och stod som segrare i matchen med 2-1, men ingen vågade jubla ännu. Båda bottenkonkurrenterna Värmdö och Håbo hade enligt uppgifter vunnit sina matcher och resultaten från Kvarnsvedens och Syrianska Kerburan matcher var fortfarande ovisst. Ett telefonsamtal senare stod det klart att Sollentuna besegrat Kvarnsveden, vilket innebar att Sundbybergs direktplats till Division 2 säsongen 2017 var säkrad till spelarna och publikens stora jubel!

Sundbybergs IK Fotboll vill rikta ett stort tack till spelartruppen med tränare Stephanos Tecle i spetsen som redde ut den tuffa situationen. Grattis till Division 2-platsen!

Sundbybergs IK - Gamla Upsala SK 2-1 (1-0)

 4' 1-0 Kim Skarf Larsson
16' Varning Mikael Mellberg (Gamla Upsala SK)
21' Varning Alan Aljaderi (Gamla Upsala SK)
51' Varning Armin Iranpak
60' Varning Christos Kitsos
60' Varning Ahmed Kanjou (Gamla Upsala SK)
62' Varning Alan Aljaderi (Gamla Upsala SK)
62' Utvisning Alan Aljaderi (Gamla Upsala SK)
80' 2-0 Kim Skarf Larsson
90' 2-1 Ahmed Kanjou (Gamla Upsala SK)

Domare: Richard Holöien, Årsta
Publik: 158

Sundbybergs startelva:
1. Kjell Jönsson (MV)
2. Lauin Amen (K)
3. Senai Berhane
4. Tahsin Anar
6. Samuel Fagerholm
8. Mikael Hjelmström
9. Armin Iranpak - ut 79
13. Jonathan Gillberg - ut 93
17. Anton Agrest
20. Robel Asfaha - ut 49
21. Kim Skarf Larsson

Ersättare:
28. Martin Limpar (MV)
5. Richard Ntirugelegwa
7. Ricardo Persson Gray - ut 79
10. Ismail Kuzey
12. Eddie Williamson
14. Christos Kitsos - ut 49
15. Tobias Waldenström Soldati - in 93

Kommentar Grattis! Starkt gjort att hålla er kvar. Nu ser vi fram mot nästa säsong, där min tillit till sportchefen är stor. Hans jobb är säkert redan påbörjat. Lycka till!
- Jörgen Alshammar. 17 okt 2016 (Svara på inlägg | Abuse)
Kommentar Grattis SIK! Bra genomförd första säsong i 2an.
- Håkan Alexander . 18 okt 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv