Sundbybergs IK vann på hemmaplan mot Enebybergs IF

22 september 2015

I ett enastående tempo satte SIK stämpeln på matchen från första början.

Högeryttern Christos Kitsos servar in bollen från höger som når Kalid Mohamed på bortre stolpen, med en halvkonstig nick får han in bollen bakom Hampus Södergren i målet. 1-0 efter tre minuter.

I den sjunde minuten slår Mikael Hjelmström en fin långboll till Christos Kitsos som åter igen kommer runt på kanten och passar in till Kalid Mohamed. Den här gången får Mohamed bollen strax utanför straffområdet och gör ytterligare ett märkligt mål. Kalid chippar bollen över målvakten och in i bortre burgaveln. Ett sensationellt mål på Sundbybergs IP och euforin greppade tag om publiken.

2-0 och en smakstart för SIK i deras näst sista hemmamatch för säsongen.

SIK har kontroll över matchen och dikterar tempot och i den 38:e minuten rensar SIK och Kalid Mohamed fångar upp bollen och driver upp med försvarande mittback, sida vid sida. Kalid tittar upp, passar till Daniel Badjelan som kommer på vänsterkanten mot straffområdet, Bajdelan skottfintar, och placerar den kyligt i bortre delen av målet.

3-0 till SIK och Enebyberg har fått en mardrömshalvlek. Men i den 45 minuten får Enebyberg IF hopp när en strumprullare letar sig in bakom Kjell Jönssons i Sundbybergs IK:s mål. 3-1 och domaren blåser av den spännande första halvleken.

Den andra halvleken fortgår i liknande stil som den första. Enebyberg har svårt att skapa riktigt farliga chanser och SIK håller tillbaka lite.

I den 58:e minuten får Daniel Badjelan bollen - stannar upp och väntar in försvararen, när försvararen står på hälarna chippar Badjelan med sig bollen med en temporyckning och han är helt ren i vänster del av straffområdet. Låg pass till bortre stolpen där Kalid Mohamed påpassligt är framme och stöter in 4-1 till SIK och fullbordar sitt hattrick för dagen.

Efter det målet gick matchen på halvfart och Enebyberg IF hade ingen energi att forcera framåt och försöka reducera.

I den sista matchminuten får den inbytte Tahsin Anar bollen och slår en fin djupledsboll till Biyan Bozan som prickar stolpen och bollen går ut till inspark. Nära 5-1 för SIK och domaren blåser av matchen innan insparken hinner slås.

Nu leder Sundbybergs IK´s herrlag Division 3 Östra Svealand med 5 poäng med två matcher kvar att spela. Vid vinst borta mot IFK Viksjö i nästa omgång är Sundbybergs IK klara seriesegrare! Matchen spelas söndag den 27 augusti med start kl. 17:00 på Viksjövallen.

SIK - Enebybergs IF 4-1 (3-1)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) - Lauin Amen, Olof Engh (K), Samuel Fagerholm, Joshua Adomako - Daniel Badjelan, Mikael Hjelmström - Senai Berhane, Biyan Bozan, Christos Kitsos - Kalid Mohamed

Avbytare: Martin Limpar (MV), Marten Barsom, Daniel Rojas, Yonis Egag, Tuman Badjie, Tahsin Anar, Ricardo Persson Gray

Enebybergs IF:s startelva: Hampus Södergren (MV) - William Rydman, Henrik Holm, Ola Grändås, Jack Sundell - Patrick Eriksson, Christian von Koch, Kristoffer Khazeni, Jonathan Isaksson - Fabian Ahlstrand, John Johansson

Avbytare: Peter Stahl (MV), Edward Börjesson, Linus Göthe, Daniel Eriksson, William Astor Gerhard Oberg, August Fragell Krok


Mål: 1-0 Kalid Mohamed (3), 2-0 Kalid Mohamed (7), 3-0 Daniel Badjelan (38), 3-1 Christian von Koch (45), 4-1 Kalid Mohamed (58)

Varningar: Henrik Holm (49), Olof Engh (85)

Skott på mål: 7-5

Skott utanför mål: 3-5

Hörnor: 2-4

Frisparkar: 5-8

Publik: 90

Domare: Rikard Aspegren, Michael Torres, Vedad Kestendic

Arkiv