SM och Nationella spel i Fotboll för Special Olympics

25 augusti 2015
Vet ni om att Sundbybergs IK denna helg arrangerar SM och Nationella spel i Fotboll för personer med funktionsnedsättning? Folkfesten äger rum mellan den 11 och 13 september och kommer ha med 40 lag från 21 olika föreningar! Extra kul är det då arrangemanget tidigare aldrig ägt rum i Stockholm och vi Sundbybergs IK fått äran att vara arrangörer.
Under fredag den 11 september kommer en invigningsmarsch med start kl. 18:00 från Sundbybergs IK's kansli äga rum. Slutstation för marschen är Sundbybergs IP där en invigningsceremoni kommer att hållas dit alla är varmt välkomna.

Bakgrund
Sundbybergs IK har ett fotbollslag och två innebandylag för barn med rörelse- och funktionsnedsättning. Laget består främst av barn och ungdomar med Downs syndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hösten 2013 deltog laget i Nationella spel i fotboll som då arrangerades i Eskilstuna och de blev då inspirerade att ansöka om att få arrangera SM och Nationella spel. I samarbete med Stockholms handikappsidrottsförbund kommer nu Sundbybergs IK ha arrangemanget här i Sundbyberg!

Hur kan du bidra?
Denna helg i september ligger det inte några seriematcher bokade på någon plan utan alla kommer finnas till förfogande för SM och Nationella spelen. Om du är intresserad av att hjälpa till som funktionär under denna helg, mejla Ylva Wastesson på ylva@sik.org.

Genom att klicka på länken ovan nämnd "Välkommen till SM och Nationella Spel i Fotboll" finner ni mer information om mästerskapet så som t.ex. spelscheman och vart samt när matcher spelas i Sundbyberg.

Arkiv