Vi är Årets barn- och ungdomsförening i Stockholm!

7 november 2015

Sundbybergs IK Fotboll har utsetts till "Årets barn- och ungdomsförening i Stockholm" av Stockholms Fotbollsförbund. Det betyder att vi också är nominerade utmärkelsen "Årets barn- och ungdomsförening i Sverige". 


"Det finns ca 200 fotbollsföreningar i Stockholm, Sveriges största distrikt, och det här känns som ett fantastiskt erkännande för allt det arbete vi lagt ner under flera år nu. Alla våra ledare och medlemmar kan känna sig stolta över att ha en del i det här"säger Sundbybergs IK Fotbolls Ordförande Roberto Capotondi  

Det är SvFF som bjuder in Sveriges 24 distrikt till att utse Årets barn- och ungdomsförening i distriktet. De 24 distriktsvinnarna ställts mot varandra och en jury med representanter från SvFF/SDF utser sedan Årets barn- och ungdomsförening nationellt. Vinnande förening uppmärksammas i anslutning till Fotbollsgalan och nomineras sedan till UEFA:s Grassroots Award, Grassroots Club of the Year.

Stockholms fotbollförbunds motivering:

Sundbybergs IK är med största säkerhet den förening i Stockholm som har det mesta på plats. Föreningen har under många år jobbat för att effektivisera sin organisation, förbättra administrativa rutiner, organisera fotbollskonsulenternas planering, förbättra sin kommunikation, skapat årsplaner, månadsplaner, veckoplaner och låtit alla medlemmar vara med och sätta hela fotbollssektionens prioriteringar.


2015 lanserades sedan föreningens röda tråd – Sundbybergsmodellen. Den beskriver på ett enkelt och tydligt sätt föreningens spelstil och hur man tränar och spelar match i olika åldrar. Denna delas ut till klubbens alla medlemmar och kommuniceras vid föräldra- och ledarmöten. Föreningens ledare lär känna modellen under vägledning av klubbens fotbollskonsulenter vid interna utbildningar. 


Det som sticker ut mest från andra klubbar är delaktigheten bland medlemmarna och ett mycket välbesökt och vägledande årsmöte. Klubbens medlemmar får och tar chansen att påverka genom att vara med och diskutera och prioritera kansliets arbete det kommande året.

Om priset

Syftet med utmärkelsen är att sätta fokus på den goda föreningsmiljön, och vad som kännetecknar en kvalitetsförening. Kriterierna är riktlinjer och värderingar tagna ur Mål och Strategi 2013-2017 för svensk fotboll, Fotbollens Spela, Lek och Lär, Inriktnings-PM Svensk fotbolls Föreningsutveckling, samt Svenska Fotbollförbundets Spelarutbildningsplan.
Kommentar Grattis!!!
- Fan. 27 okt 2015 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Fan Stort Tack!
- Styrelsen. 5 nov 2015 (Abuse)
Kommentar Grattis!!!
- Elisabeth H. 28 okt 2015 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Elisabeth H Stort Tack!
- Styrelsen. 5 nov 2015 (Abuse)
Kommentar Stort grattis från Hockeysektionen. Se hockeyns nya hemsida och vår artikelnyhet. http://www.sundbybergsikhockey.se/home SIK Hockey Per Håkansson
- Per Håkansson. 28 okt 2015 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Per Håkansson Stort tack och grattis till ny hemsida!
- Styrelsen. 5 nov 2015 (Abuse)
Kommentar Roligt, stort grattis!
- Lars. 31 okt 2015 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Lars Stort Tack!
- Styrelsen. 5 nov 2015 (Abuse)
Kommentar Ett stort Grattis och Lycka till alla SIK:are ??
- Karin Holmberg. 2 nov 2015 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Karin Holmberg Stort Tack!
- Styrelsen. 5 nov 2015 (Abuse)
Kommentar Ett stort Grattis från bowlingsektionens ordförande. Keep up the good work!
- Annika. 11 nov 2015 (Svara på inlägg | Abuse)
Svar till: Annika Stort tack!
- Styrelsen . 18 nov 2015 (Abuse)
Kommentar Hej
- Calle . 10 jun 2016 (Svara på inlägg | Abuse)

Arkiv