Matchreferat Herrlaget vs Enköping SK FK

7 september 2014

SIK – Enköpings SK 3-2 (2-1)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Andreas Pettersson (K), Senai Berhane, Daniel Rojas – Robel Asfaha (Tuman Badjie 77), Daniel Badjelan – Christos Kitsos (Thibaut Molinatti 60), Kalid Mohamed (Tahsin Anar 83), Yonis Egag – Biyan Bozan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Thibaut Molinatti, Christos Kitsos, Tahsin Anar, Ahmed Nur, Jacob Flygare, Jonathan Tesfazion

Enköping SK:s startelva: Gustav Cavalli-Björkman (MV) – Pontus Lundén, Rami Abbas, Carl Söderberg, Carl-Henrik Magnusson – Kushtrim Trimi, Mathias Forsström Skeppar, Mohammad Ibrahim (K), Patrik Lundemo, Bruno Dal Monte – Alhajie Drammeh

Avbytare: Martin Lönneberg, Lukas Nyman, Adrian Alan

Mål: 1-1 Biyan Bozan (17), 1-1 Patrick Lundemo (30), 2-1 Yonis Egag (41), 3-1 Danil Badjelan (straff 74), 3-2 Bruno Dal Monte (90)
Varningar: Senai Berhane (90), Alhajie Drammah (88)
Domare: Johan Kristoffersson, Hans Järnkrok, Panajot Gjoka

Ett Enköping som hoppas på ett mirakel för att undvika nedflyttning och ett SIK som drömmer om uppflyttning till division 2. En match där taktik stannade kvar i omklädningsrummet tills andra halvlek.

Enköping försökte pressa så högt upp som möjligt och deras backlinje var nästan i höjd med Puyols hårsvall i vissa lägen. Kombinerat med farliga kontringar satte Enköping definitivt en orostämpel på SIK som inte alls startade matchen på bästa möjliga sätt.

I den 17:e minuten får SIK en frispark till vänster om straffområdet där Daniel Badjelan slår in en makalös frispark som Biyan Bozan möter upp med nicken, och målvakten ligger i helt fel hörn när Biyan jublar efter sitt fina nickmål.
För ovanlighetens skull leder SIK en match i första halvlek, dock varar det inte så länge. I den 30:e minuten kvitterar SIK efter ett misstag i SIK:s backlinje där Enköpings Patrick Lundemo stöter upp och tar den förlupna bollen och blir fri med Sundbybergs IK:s målvakt Kjell Jönsson, och placerar bollen i nätmaskorna.

Kahlid Mohamed går ut till hörnflaggan för att slå en utav SIK:s mycket bra hörnor den här matchen, och när bollen placeras i perfekt nickhöjd, når skytteligaledare Yonis Egag högst och nickar in 2-1 till SIK, väl tid till halvtidsvilan.

Sundbybergs IK har följt ett mönster där de nästan alltid varit bättre i andra halvlek. Och det är ingen förändring i denna match heller. Enda skillnaden är att SIK för en gångs skull kommer ut på gräset med ett måls övertag.

Den vindsnabbe Biyan Bozan blir fälld i straffområdet – likt förra matchen - och Daniel Badjelan går upp straffpunkten och Mr. 100% gör inga fel och 3-1 till SIK när det återstår 15 minuter av ordinarie tid.

Enköping har inte mycket energi att trycka på utan matchen känns kontrollerbar tills ett märkligt mål tilldöms Enköping i den 90:e matchminuten. En boll som vinkas som över mållinjen av linjedomaren, men utan HawkEye är det svårt att avgöra om det verkligen var mål.

Målet ger i alla fall energi till ESK och spär på onödiga matchnerver hos SIK. Oroligheterna hopar sig ett antal gånger tills SIK lyckas hålla i bollen och domaren blåser av efter fyra minuters tillägg.

Tre poäng och Sundbybergs IK är fortfarande uppe i toppen tillsammans med Upsala IF och Bele Barkarby FF.
Nästa match är lördagen den 13/9 kl. 14:00 mot Upsala IF på Ekebydalens IP där Upsala vann förra matchen med SIK med 0-2 på Sundbybergs IP.

Vid tangenterna,

Niclas Tegman


Arkiv