Matchreferat Herrlaget vs Unik FK

21 september 2014


SIK – Unik FK 9-0 (5-0)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Olof Engh (K), Senai Berhane (Daniel Gacas 65), Daniel Rojas – Robel Asfaha (Tuman Badjie 54), Daniel Badjelan –Thibaut Molinatti, Kalid Mohamed (Tahsin Anar 54), Yonis Egag – Biyan Bozan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Daniel Gacas, Christos Kitsos, Tahsin Anar, Amir Mamali, Jacob Flygare

Unik FK:s startelva: Simon Lautakoski Eriksson (MV), Alexander Marklinder Kehtarian-Nejad, Ahmad Said, Alexander Sylve, Robert Refai, Yonas Beyene, Christoffer Naji, Mazlum Deniz Tomen, Lamech Negash Beyene, Nils Selander, Kulal Kalaf

Avbytare:Haris Bajramovic, Damir Dervovic, Ghalib Farah

Mål: 1-0 Biyan Bozan (25), 2-0 Yonis Egag (32), 3-0 Yonis Egag (36), 4-0 Biyan Bozan (40), 5-0 Thibaut Molinatti (45), 6-0 Yonis Egag (48), 7-0 Yonis Egag (56), 8-0 Yonis Egag (60), 9-0 Tahsin Anar (76)
Varningar: Yonis Egag
Utvisningar:
Skott på mål:20-1
Skott utanför mål:10-2
Hörnor: 4-1
Frisparkar: 11-6
Publik: 100
Domare: Mohammad Dabestani, Viktor Bergman, Håkan Richter

Med tre matcher kvar av säsongen möts serietrean Sundbybergs IK och tabelljumbon Unik FK. En på förhand enkel match om man tittar på tabellen. Men förra mötet vann SIK med nöd och näppe borta i Uppsala efter ett sent mål på straff.

Matchbilden talar inte för att det är helt två ojämna lag som möts i början. Där SIK är lite omständiga i spelet tills mitten av första halvlek där Kalid Mohamed passar Biyan Bozan som vänder upp och skjuter in bollen precis utanför straffområdet och 1-0 till SIK.

Efter att Unik släppte in målet försvann deras hopp om att ta poäng och SIK tar över matchen helt. Nu är det allt annat än jämt spel mellan lagen.

I den 32:a minuten kommer matchen lirare Yonis Egag presentera sig med en sagolik prestation där Yonis lobbar över målvakten en bit utanför Uniks straffområde. Ett vackert mål på en målvakt som agerade mer libero än målvakt vid ett antal tillfällen under matchen.

Efter 2-0 målet fortsatte SIK att trycka framåt för att göra mer mål då det kan bli enormt viktigt med bra målskillnad när serien är slut. Och redan fyra minuter efter 2-0 målet passar Daniel Bajdelan ut bollen till högerkanten där en fristående Kalid Mohamed slår ett perfekt inlägg med sin känsliga högerfot till Yonis Egag som sätter pannan på bollen och otagbart för målvakten. 3-0 och Yonis Egags andra mål för matchen.

Och åter efter fyra minuter driver Biyan Bozan upp bollen från mittplan, förbi en motståndare, förbi två motståndare, och förbi den tredje, ner mot straffområdet och ytterligare två motståndare flyger Biyan förbi innan han sätter bollen i mål. Ett mål i världsklass och skulle Biyan haft längre och krulligare hår och större mage hade Maradonaliknelsen varit total.

I slutskedet av första halvlek passar Biyan Bozan ut bollen till högeryttern Thibaut Molinatti som driver inåt och skjuter på insidan av den bortre stolpen och 5-0 till Sundbybergs IK i halvtid.
Andra halvlek börjar med ett mål i 48 minuten, återigen av Yonis Egag som följs upp av ytterligare ett mål av Yonis i den 56:e minuten. 7-0 men det är inte slut ännu.
Yonis Egag får bollen vid mittplan och ser – igen – att målvakten är långt ute och lobbar in bollen och 8-0 till SIK och fem mål av Yonis Egag. En fenomenal prestation och ett fenomenalt mål!

SIK får en frispark en bit utanför straffområdet som den inbytte nummer 10, Tahsin Anar kliver fram, och skjuter rakt upp i det vänstra krysset. En frispark som är exemplarisk och otagbar för målvakten.

9-0 blir slutresultatet och Sundbybergs IK genomför en bra match och ser fram emot att möta Bele Barkarby nästa söndag kl. 17:00 på bortaplan.

Arkiv