Matchreferat Herrlaget vs Älvsjö AIK FF

2 september 2014

SIK – Älvsjö AIK FF 4-1 (1-1)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Olof Engh (Ahmed Nur 94), Senai Berhane, Andreas Pettersson (K) – Robel Asfaha, Daniel Badjelan –Daniel Rojas (Christos Kitsos 64), Kalid Mohamed (Tuman Badjie 72), Yonis Egag – Biyan Bozan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Thibaut Molinatti, Christos Kitsos, Tahsin Anar, Ahmed Nur, Jacob Flygare

Älvsjö AIK FF:s startelva: Alexander Andersson (MV) – Samuel Wahlgren, Henrik Lindén (Christoffer Nyberg 65), Mikael Svensson – Fredrik Andersson (Javier Fabio Gozalez Mistura 55), Alex Lomas, Zak Eklund (Dennis Billgren 49), Kevin Isaza, Karl Runeskog (K), Binjam Habtegergish – Banibal Koriya

Avbytare: Dennis Billgren (MV), Hampus Thor, Fabian Nording Gabrielsson, Jacob Andrén, Javier Fabio Gonzalez Mistura, Christoffer Nyberg

Mål: 0-1 Binjam Habtegergish (28), 1-1 Yonis Egag (32), 2-1 Yonis Egag (50), 3-1 Daniel Badjelan (54), 4-1 Robel Asfaha (60)
Varningar: Alex Lomas (53), Yonis Egag (86), Binjam Habtegergish (87)
Utvisningar: Alexander Andersson (49)
Skott på mål: 8-5
Skott utanför mål: 7-3
Hörnor: 2-1
Frisparkar: 15-11
Publik: 90
Domare: Richard Holöien, Jimmy Engström, Alireza Hakami

Sundbybergs IK:s höstform håller i sig efter att tagit hem totalt 13 poäng av 15 möjliga de fem senaste matcherna. Med 18 poäng kvar att spela om innan säsongen når sitt definitiva slut, är varje poäng avgörande i denna resa SIK har gjort under sin första säsong i division 3 östra Svealand.

Och SIK tog de livsviktiga tre poängen mot ett Älvsjö AIK FF och håller tätstriden i liv.

I mitten av första halvlek åker SIK på ett baklängesmål där Älvsjö på en hörna, som boxas ut av Kjell Jönsson och ett passivt Sundbybergsförsvar låter två Älvsjöspelare ta hand om bollen först i straffområdet tills den påpassliga högeryttern Binjam Habtegergish skjuter in bollen bakom Jönsson i mål.
Trots Älvsjös mål i mitten av första halvlek verkar ingen oro sprida sig hos SIK, utan spelövertaget fortsätter och reducering kommer bara fyra minuter efter Älvsjös mål.

En kopia av målen mot Vallentuna BK i förra omgången, där högerbacken Lauin Amen avancerar framåt på högerkanten och slår ett väl avvägt inlägg mot mitten av straffområdet där skytteligaledaren Yonis Egag sätter pannan till bollen och Älvsjös glädjejubel kom av sig abrupt i SIK:s reduceringseufori.

Andra halvlek fortsätter ganska chansfattig där närmaste målchansen är när SIK får en frispark till vänster om straffområdet där nummer nio, Kalid Mohamed måttar ansats, och slår en flack frispark som tar tätt utanför vänstersidan av stolpen.

Efter halvleksvilan kommer Biyan Bozan fri mot målvakten inne i straffområdet och utrusningen från Alexander Andersson blir feltajmad och Biyan tacklas ner. Huvuddomaren tvekar inte och pekar på straffpunkten samtidigt som det röda kortet tas upp.
Sämsta möjliga start i andra halvlek för Älvjsö som måste sätta in sin reservmålvakt och spela resten av matchen med en man mindre.

Yonis Egag placerar bollen på straffpunkten och sätter den otagbart för den nyinbytte Dennis Billgren. 2-1 till Sundbybergs IK och matchen känns avgjord.
I den 53:e minuten får SIK en frispark som Daniel Badjelan smeker in, kyligt i vänstra hörnet i målet och Daniels femte mål för säsongen.

Sex minuter efter 3-1 målet slänger sig Yonis fram och nickar bollen i ribban där omutbare Robel Asfaha nickar in 4-1 till SIK och matchen är definitivt över vid det här laget.

En blytung seger för Sundbybergs IK som fortsätter göra serien till en spännande tillställning. Nästa match är lördagen den 6/9 kl. 13:00 på Sundbybergs IP. Kom dit och heja fram SIK till tre poäng!

Arkiv