Matchreferat Upsala IF vs Herrlaget

17 september 2014
Upsala IF - SIK 0-0 (0-0)
SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Andreas Pettersson (K), Senai Berhane, Daniel Rojas – Robel Asfaha, Daniel Badjelan – Thibaut Molinatti, Kalid Mohamed, Yonis Egag – Biyan Bozan

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Nikos Vassiliadis, Daniel Thelin, Tahsin Anar, Jacob Flygare, Amir Mamali

Upsalas startelva: UIFs startelva: Björn - Albin, Simon, Jajje, Goden - Nema, Elon, Wiklert, Tommy - Kim, Kvarneå

Två av seriens bästa möttes lag vilket märktes i matchen som spelades i högt tempo med många bra prestationer. SIK tog tag i taktpinnen och inledde matchen med ett bra presspel och ett kontrollerat bollinnehav - vi vann kampen om mittfältet. Under första halvlek så skapade vi ett antal hörnor - som dock inte ledde till några större farligheter - som Upsala försvarade sig bra mot. När halvleken börja närma sig sitt slut så kände vi att vi hade ett tydligt övertag på Upsala dock utan att skapa några riktigt heta chanser. I halvtid pratade vi om att hota tydligare i djupled och se till att vi blir rättvända mot Upsalas backlinje och utmana de mer centralt. Andra halvlek startade och vi började inte lika piggt som i första och det blev ett mindre ställningskrig dock så tog vi över mer och mer av spelet ju längre som gick av andra halvlek. Vi avslutade matchen med ett försök till en slutforcering som inte resulterade i så mycket - vilket vi måste förbättra till framtida matcher. Summa sumarum så skapade vi ett 1-2 chanser under andra halvlek och Upsala kontrade skickligt vid 1-2 tillfällen och oavgjort sett till antal chanser är rättvist, skulle något lag vinna på "poäng" så är vi närmare en vinst än Upsala. 

Vill passa på och berömma Upsala som har en mycket skicklig backlinje och försvarar sig väl. Blir en intressant slutkamp där Upsala för stunden är i förarsätet men vi ger oss inte och satsar på att vinna återstående matcher!

Arkiv