Förändringar i SIK Fotboll

13 september 2014 SIK Fotbolls Stephanos Tecle kommer att lämna sin tjänst som fotbollschef vid årsskiftet. Han kommer dock att fortsätta som tränare för Herrlaget och går dessutom in i styrelsen fullt ut som styrelsereledamot. Han kommer med andra ord vara mycket närvarande bland oss även i fortsättningen. Anledningen till att Stephanos lämnar sin tjänst är att han fått ett mycket fint jobb-erbjudande från ett stort svenskt företag som fått upp ögonen för hans kvaliteter. De kvaliteter vi haft förmånen att dra nytta av under många år.


Senai blir ny Fotbollschef

För att SIK Fotboll inte ska tappa det momentum som byggts upp senaste åren har vi i styrelsen nu agerat mycket snabbt för att parera eventuella problem som kan uppstå av att Stephanos slutar. Därför är vi mycket glada att också kunna berätta att Senai Berhane, som gjort ett mycket bra jobb sedan han började hos oss som lekis-, 5- och 7-mannaansvarig, nu tar över tjänsten som fotbollschef. Dessutom börjar Senais ersättare, Mohamed Ali (Moe) redan på måndag!


Moe blir ny Fotbollskonsulent

Moe kommer från skolvärlden, där han fram till nu har arbetat som fritidspedagog och han har dessutom UEFA Advanced-utbildning. Det har varit uppenbart sedan han började träna med P00 för ett år sedan att han "hittat hem" i SIK Fotboll som förening. Hans förmåga att snabbt etablera kontakt med spelare i alla åldrar, deras föräldrar och ledare har varit imponerande. Vi är mycket glada att knyta honom till oss. Tack vare att han börjar redan på måndag finns gott om tid för Stephanos, Senai och Moe att hantera överlämningen.


Du påverkar också

Till sektionens alla spelare, ledare och föräldrar vill jag samtidigt passa på och vädja till förståelse för situationen. Även om styrelsen vidtagit snabba och kraftfulla åtgärder för att förändringarna inte ska bli problematiska, så kommer de ändå så klart att märkas på olika sätt. Tänk då på att ditt sätt att agera stöttande har mycket stor betydelse för hur smidig övergången ska bli. 

Vi ser positivt på situationen

Det som först såg ut att kunna bli en svår situation har i undertecknads och styrelsens ögon utvecklats till något som vi tror kommer att stärka oss ytterligare. Stephanos som dedikerad herrlagstränare och styrelseledamot innebär ännu större möjligheter att dra nytta av hans kunskap och förmåga att påverka. Moe och Senai är därtill två mycket entusiastiska medarbetare som kan fortsätta att utveckla det dagliga arbetet vidare.

Det känns naturligt att jag, på hela SIK Fotbolls vägnar, avslutar med att säga tack för ditt arbete som fotbollschef Stephanos. Lycka till på ditt nya jobb. Och välkommen som Styrelseledamot!

Styrelsen genom
Roberto Capotondi
Ordförande SIK Fotboll

Arkiv