Matchreferat Vallentuna BK vs Herrlaget

27 augusti 2014

Vallentuna BK - SIK 2-2 (2-1)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) - Lauin Amen, Senai Berhane, Andreas Pettersson (K), Daniel Rojas (Kalid Mohamed 73) - Daniel Badjelan, Robel Asfaha - Yonis Egag, Tahsin Anar (Daniel Gacas 80), Thibaut Molinatti (Abdiqafar Issa 66) - Biyan Bozan

SIK:s avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Daniel Gacas, Kalid Mohamed, Benjamin Wollin Julien, Abdiqafar Issa, Jacob Flygare

Vallentuna BK:s startelva: Oguzhan Yildiz (MV) (K) - Hannes Andersson, Viktor Johansson, Daniel Erlandsson, Robert Roles Appelquist (Ali Fredrik Gillsberg 85) - Erik Dahlbeck (David Svensson 66), Oskar Holvik, Nercy Tourang, Mikael Erstadius, Sebastian Jurell - Johan Larsson (Daniel Lundkvist 76)

Vallentuna BK:s avbytare: Simon Nilsson (MV), Daniel Lundkvist, David Svensson, Ali Fredrik Gillsberg, Anthon Roles Appelquist, Ferrarello Sandro Mattsson Ferrarello, Daniel Bergholm

Mål: 1-0 Robert Roles Appelquist (17), 2-0 Hannes Andersson (30), 2-1 Yonis Egag (31), 2-2 Yonis Egag (86)
Skott på mål: 4-4
Skott utanför mål: 1-6
Hörnor: 5-1
Frisparkar: 13-19
Publik: 100
Domare: Viktor Dovresjö, Sladjan Nikolic, Sami Hormozy

Trender är till för att följas och trender är till för att brytas.

SIK:s famoösa trend på tre raka matcher avbröts i lördags då Vallentuna var minuter ifrån att ta tre poäng ifrån bortalaget. Nu lyckades Sundbybergs IK kvittera i slutminuterna, och rädda en poäng i den spännande toppstriden i division 3.

Bortamatch mot Vallentuna BK som tvingades till match utan deras profil Mani Tourang, satsade på ett kontringsbaserat spel på den regnblöta gräsplanen, där högeryttern Robert Appelquist skapade ett rejält hot mot Sundbybergs backlinje med sin snabbhet och vassa teknik.

I den 17:e minuten gör just nämnde Robert Appelquist mål via högerkanten med en ilsken boll bakom Kjell Jönsson i Sundbybergs mål.

Vallentuna BK fortsätter att spela med samma metodik, vilket kanske kan vara en utav ligans mest tydliga spelideér där forwarden Johan Larsson får ta ner i stort sett varje höjdboll framför backlinjen ostört. Och det blev en hel del höjdbollar som ibland fördelades ut till en kontringssnabb högerytter.

När matchminut 30 närmar sig får VBK en hörna som nickas i insidan av ribban och studsar ner i straffområdet där Hannes Andersson påpasslig tåar in bollen i nätmaskorna och 2-0 till VBK.

Ett tidigt 2-0 underläge som inte är en allt för ovanlig situation för SIK denna säsong skulle även den här matchen visa sig att dagens signum är den omisstagliga styrka att vända underlägen till en kvittering, eller i de flesta fall - till en vinst!

Redan i 31 minuten - anfallet efter VBK:s mål - springer den felfria högerbacken Lauin Amen ner mot hörnflaggan och slår ett inlägg som Yonis Egag nickar in och reduceringen till 2-1 och kallduschen ett faktum för VBK.

Inget utav lagen skapar allt för farliga målchanser i andra halvlek innan den 86:e minuten då Yonis Egag - igen - slår in bollen bakom Oguzhan Yildiz i VBK. Även det här målet kommer från högerkanten och Lauin Amen står för sin andra assist för dagen och matchen slutar 2-2.

Vid tangenterna,

Niclas Tegman 

Arkiv