Matchreferat Herrlaget vs Uppsala Kurd FK

19 augusti 2014

SIK – Uppsala-Kurd FK 4-0 (1-0)

SIK:s startelva: Martin Limpar (MV) – Lauin Amen, Olof Engh (Tumad Badjie 82), Senai Berhane, Andreas Pettersson (K) – Robel Asfaha (Kalid Mohamed 77), Daniel Badjelan – Thibaut Molinatti, Tahsin Anar, Christos Kitsos – Biyan Bozan (Abdiqafar Issa 70)

Avbytare: Jonathan Tesfazion, Åsmund Michalsen, Tuman Badjie, Kalid Mohamed, Daniel Gacas, Abdiqafar Issa, Jacob Flygare

Uppsala-Kurd FK:s startelva: James Cloud (MV) – Ian Ekstrand, Rabar Ahmad, Abir Karim – Rami Younes, Samer Younes, Ali Daher, Kofi Jorday, Mats Nyman – Oliver Tiderström, Mohamed Mari (K)

Avbytare: Rahim Najafi, Zelalem Hagos, Adnan Yari, Burzo Kurdo Bakir

Mål: 0-1 Tahsin Anar (41), 0-2 Thibaut Molinatti (76), 0-3 Thibaut Molinatti (81), 0-4 Kalid Mohamed (90)
Varningar: Rami Younes (38), Abir Karim (39), Kofi Jorday (68)
Skott på mål: 5-5
Skott utanför mål:11-2
Hörnor: 6-4
Frisparkar: 10-10
Publik: 62
Domare: Fredrik Hansson, Claes Svensson, Mats Petrini

Efter två raka vinster var Sundbybergs IK:s form på topp och det var uppbäddat för en målrik fotbollsmatch på Sundbybergs IP.

Motståndet Uppsala-Kurd FK sjönk långt ner i försvaret och lät SIK äga bollen i större delen av halvleken som var tillsynes ganska snäll och avvaktande. Några fina spelkombinationer kom från Sundbybergs sida där Biyan Bozan väggar med Badjelan, som i sin tur slår in bollen till Thibaut Molinatti, som skjuter ett bra skott men utanför målvaktens stolpar till inspark.

SIK har två spelare som gör sin första match från start denna säsong, där Christos Kitsos startar på yttern istället för avstängda Yonis Egag. Kitsos har en riktigt bra första halvlek och står för två assisst under matchen där han spelade alla de 90 minuterna.

I den 41:a minuten gör SIK 1-0 genom den offensiva mittfältaren Tahsin Anar assisterad av Thibaut Molinatti.

Två minuter efter målet får vår andra debutant presentera sig när Uppsala-Kurd slår in en frispark, höger sida om straffområdet, som Martin Limpar i målet boxar ut och returen hamnar hos en motståndare som drar bollen hårt i överliggaren men situationen reder ut sig till SIK:s fördel. En mycket bra debut av burväktaren Martin Limpar.

Andra halvleken börjar som första där SIK har bollen och Uppsala-Kurd avvaktar – fram tills den 50:e minuten – då Uppsala-Kurds tränare manar på spelarna att pressa högre. Vilket sätter lite oro i benen hos några i Sundbyberg, men efter anstormningen stannar pressen av och SIK har återigen bollinnehavet och kommandot.

I den 59:e minuten får Uppsala-Kurds målvakt James Cloud göra en fantomenräddning av monumental klass.
Tahsin Anar slår en perfekt hörna som den reslige mittbacken Olof Engh tajmar in och nickar – till synes perfekt – ner mot mållinjen var vid målvakten James Cloud på något vis lyckas få dit sin fot och Olof Engh blir blåst på ett mål. Utan tvekan karriärens vackraste mål om den hade gått in.

I den 74:e minuten slår Thibaut Molinatti in sitt första mål för dagen, assisterat av Christos Kitsos och efter det börjar gamnackarna titta fram hos spelarna i Uppsala-Kurd.
Mentalt starka SIK fortsätter att köra på in i det sista och sätter även 3-0 och 4-0 innan huvuddomaren Fredrik Hansson blåser av matchen i den 94:e minuten.

Ett rättvist resultat där Sundbybergs IK för en gångs skull inte hamnade i underläge utan behöll nollan och hotade både centralt och från kanterna med de två snabba yttrarna.

Nästa match för Sundbybergs IK är mot Vallentuna BK där SIK har stor revanschlust efter att i senaste mötet mot Vallentuna förlorat med 0-1 på hemmaplan.

Arkiv