Matchreferat Herrlaget vs Bele/Barkarby IF FF

17 juni 2014

Referat: SIK - Bele Barkarby FF
SIK – Bele Barkarby FF 0-0

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Daniell Rojas, Senai Berhane, Olof Engh, Andreas Pettersson (K) - Daniel Badjelan, Robel Asfaha – Thibaut Molinatti (Behrooz Mirahmadi 75), Tahsin Anar, Yonis Egag – Jacob Flygare (Kalid Mohamed 60)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Kalid Mohamed, Behrooz Mirahmadi, Christos Kitsos, Johannes Svensson, Johan Walfridsson

Bele Barkarby FF:s startelva: Niklas Rönn (MV) – Daniel Karlsson, Pedram Tahmi-Masoleh, Albin Sigvardsson, Victor Grusell – Christian Freby, Mikael Hjelmström, George Gorgis (K) (Tom Dahlström Skoug 80), Kevin Hallberg (Eddy Macharia Njoroge 56) – Filip Ärldebrant, Samuel Okparachukwu

Avbytare: Robin Avellan (MV), Fredrik Falk, Tom Dahlström Skoug, Eddy Macharia Njoroge

Mål: 0-0
Varningar: Samuel Okparachukwu (49), Andreas Pettersson (54), Goerge Gorgis (54), Eddy Macharia Njoroge (81)
Skott på mål: 7-4
Skott utanför mål: 8-1
Hörnor: 5-8
Frisparkar: 14-9
Publik: 100
Domare: Suhel Youssef, Anton Gustafsson, Mohamad Musse

Seriefinal på Sundbybergs IP mellan tabelltvåan SIK och tabellettan Bele Barkararby FF.

En väldigt stormig dag skulle göra det svårspelat på Sundbybergs IP där både Bele och SIK spelade avvaktande i inledningen av matchen. Dock fick Bele med sig fem hörnor redan efter 15 minuters spel. Men ingen utav dessa hörnor skapade några större problem för Sundbybergs försvar. Troligtvis ställde den starka vinden till en hel del problem med hörnorna för Bele.

Sundbyberg tilldelas en frispark en bit utanför straffområdet där nummer 13, Daniel Badjelan stegar upp ansatsen och klipper till, men rakt på målvakten Niklas Rönn. SIK:s farligaste målchans efter cirka 16 minuters spel.

I den 23:e minuten får Bele en till hörna och den här gången hoppar Mikael Hjelmström upp och får till en farlig nick som går tätt utanför målburen.

Spelförande SIK försöker komma runt på kanterna för att såra Bele och lyckas sånär, speciellt ett fint spel där Tahsin Anar väggar med Thibaut Molinatti och slår in ett fint inlägg som bryts av en Belespelare.

I den 37:e minuten kommer ett till sammarbete mellan Anar och Molinatti, där Anar slår ett inlägg till bortre delen av straffområdet där en fri Molinatti slår till på volley som går tätt utanför Niklas Rönns vänstra stolpe. Skulle bollen gått på mål hade den varit otagbar och definitivt ett utav de snyggare målen på Sundbybergs IP det här året.

Domaren blåser av den första halvleken där SIK har haft större delen av spelet, men Bele har en simpel och extremt klar spelfilosofi som de utför väldigt bra.

Tidigt i andra halvlek blir Andreas Pettersson bryskts avbruten vid ett inkast där SIK har kontringsläge och gruff uppstår. När domaren reder ut dispyterna, blir Pettersson och Gorgis i Bele bokförda med det gula kortet.
Konstigt nog var det inte spelaren som hindrade kontringen som fick det gula kortet i Bele.

Den andra halvleken fortsätter med ett större bollinnehav av Sundbybergs IK men farliga chanser uteblir tills slutminuterna där SIK har ett långt inkast som slutar farligt och ett halvt friläge som hamnar tätt utanför.

Den tur och skicklighet SIK haft tidigare att avgöra matcherna på övertid hade de inte idag. Dock är denna match förmodligen en utav de bättre spelande matcherna för i år och ett fall framåt jämfört med de fyra senaste matcherna.

En poäng borde ändå ses som ett rättvist resultat för båda lagen och nästa match är redan nu på onsdag där SIK möter IFK Viksjö på bortaplan.

Arkiv