Inför Herrlaget vs. Vallentuna BK

9 maj 2014 Inför: Vallentuna BK - SIK
Match: SIK – VBK
Plats: Sundbybergs IP
Tid: 13:00


Storfavoriten Vallentuna BK gästar Sundbybergs IK på lördag kl. 13:00 där de ställs mot ett SIK i storform.

Vallentuna BK som slutade trea i division 3 Östra Svealand förra säsongen och storsatsar för att ta klivet upp till division 2, möter ett obesegrat SIK på Sundbybergs IP, för att spela det vi kallar – den vackra fotbollen.

Förhandstippade ligavinnaren Vallentuna BK kommer från en snöplig 2-1 förlust mot Älvsjö AIK FF vilket vittnar om att Älvsjö utan tvekan kommer att placera sig i toppen av serien i slutet av säsongen.
VBK har ett väldigt intressant lag och efter förra säsongens succé har de gjort en rejäl förstärkning inför den här säsongen med att värva en välmeriterad forward vid namn Mani Tourang.

Mani Tourangs proffskarriär började redan som 19-åring då han debuterade i Allsvenskan för AIK. Nere vid militäranläggningen Karlbergs gröna gräsplan joxade Tourang trasan tillsammans med smått legendariska storheter som Derek Boateng, Andreas Andersson, Martin Åslund, Krister Nordin, Daniel Tjärnström och inte minst Sundbybergs IK:s målvakt Kjell Jönsson.

Efter AIK-sejouren gick spelet vidare till Sirius där han har spelat i ett flertal omgångar med spel i både Superettan och division 1. Tourangs meriter slutar inte där, han är registrerad för 14 stycken J-landskamper och lika många P-landskamper. På senare tid verkar den irrationelle forwarden blommat ut som en målfarlig anfallare med 8 mål på 10 matcher i VBK:s tröja.

Huvudtränaren Pelle Hyppel som lämnade Riala efter fem framgångsrika år har utan tvekan en delikat anfallsuppsättning till sitt förfogande. VBK formar en livsfarlig anfallsduo där Tourang tillsammans med den unge, snabbe Robert Roles Appelquist som de två senaste säsongerna har lurat målvakten 23 gånger på 44 matcher vilket är ett ruskigt bra snitt och borde sätta skräck i de flesta målvaktsögon.

Med denna skicklighet är målet inställt på att vinna division 3 Östra Sveland och ett steg mot det målet är att vinna matchen på lördag mot SIK och kvittera ut tre poäng.

När Sundbybergs IK parkerar spelarbussen utanför Sundbybergs IP och går ner till gräsplan har de med sig fyra raka vinster i bagaget till vad som kan kallas mandopsprovet i division 3.

Efter 3-1 mot Uppsala-Kurd FK kunde SIK åka hem, stärkta med en maximal poängskörd. Dock har de kalla vårvindarna hindrat oss från den vackra fotbollen vi alla vill se.

Resultatmässigt var det ganska rättvist i bortamatchen mot Uppsala-Kurd FK, men trots ett effektivt SIK lyckades inte bollinnehavet spegla den poängmässiga fördelen för SIK. Något som säkert Vallentuna BK har full koll på då huvudtränaren Pelle Hyppel definitivt inte kommer att vila sina bästa spelare och tro att det blir en lätt match att möta SIK på bortaplan.

Senaste gången lagen möttes var våren 2012 och slutade med 7-2 till Vallentuna BK. Lyckas Sundbybergs IK att vinna den här gången eller kommer VBK börja sin marsch till division 2 redan nu?

Kom till Sundbybergs IP kl. 13:00 på lördag och stötta de grönvita!

Arkiv