Matchreferat Enköpings SK FK vs Herrlaget

25 maj 2014

Referat: Enköpings SK FK - SIK


Enköping SK FK – SIK 1-2 (1-1)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh (Goran Ahmed 80), Andreas Pettersson (K) – Daniel Badjelan, Robel Asfaha (Tuman Badjie 67), Abdiqafar Issa, Kalid Mohamed, Yonis Egag – Biyan Bozan (Thibaut Molinatti 9)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Goran Ahmed, Tahsin Anar, Christos Kitsos, Thibaut Molinatti, Jacob Flygare

Enköping SK FK:s startelva: Hampus Wahlberg (MV) - Pontus Lundén, Erik Jansson, Kuhstrim Trimi (Ludwig Taxén 80), Daniel Pärnebjörk, Mathias Forsström Skeppar (Johannes Andersson 70), Per Bodin, Mohammad Ibrahim (K) (Olle Alm 90), Jonas Bylund, Joakim Reutfors, Alhajie Drammeh

Avbytare: Johannes Andersson, Martin Lönneberg, Ludwig Taxén, Olle Alm, Bruno Dal Monte

Mål: 0-1 Yonis Egag (3), 1-1 Mohammad Ibrahim (20), 1-2 Yonis Egag (90)
Varningar: Abdiqafar Issa (37), Kalid Mohamed (64), Per Bodin (64), Andreas Pettersson (71)
Skott på mål: 4-9
Skott utanför mål: 6-9
Hörnor: 2-6
Publik: 130
Domare: Daniel Demir, Elias Håkansson, Jonas Gustafsson

Fredagskväll i Enköping och serieledande Sundbybergs IK skulle mötta tabelljumbon Enköpings SK FK på Enavallen.

Enköpings SK FK som spelade i Allsvenskan så sent som 2003 fick den sämsta tänkbara start på matchen, då Abdiqafar Issa glider förbi sin försvarare på högerkanten och inlägget möter Yonis Egag som nickar in ledningsmålet efter blott tre minuter.

Sundbybergs IK tvingas till ett tidigt byte då forwarden Biyan Bozan linkar av planen efter en skada, och Thibaut Molinatti byts in och går in på högermittfältet medans Abdiqafar Issa går upp på topp.

Efter bytet och det tidiga målet börjar SIK falla hem och omotiverat ger över direktivet till ESK. Den till frisyren David Luiz-liknande mittfältaren Kuhstrim Trimi driver ner bollen till vänstra delen av straffområdet och lurar upp två SIK-backar till korvkön efter en exceptionell helikopterfint. Trimi passar snabbt till lagkapten Mohammed Ibrahim strax utanför straffområdet, skjuter lågt, otagbart vid vänster stolprot och ESK kvitterar med publikens jubel till 1-1.

Målet ger ESK vind i seglen och skapar ytterligare några målchanser. Bitvis kommer SIK upp på offensiv planhalva med mesta dels långbollar.
I den 37:e minuten blir Daniel Badjelan frispelad i straffområdet och får en stenhård bröstvärmare och solklar straff tycker nog de flesta, men domaren väljer att fria.

När det återstår cirka tio minuter av första halvlek börjar SIK få till pressen bättre, och kompaktare mellan lagdelarna skapar SIK ytterligare några farliga situationer där den farligaste är en hörna som nickas tätt utanför ESK:s målbur.

Andra halvlek börjar liknande den första där SIK får till en bra press och kantspelet utnyttjas hårt och skapar de flesta farligheterna.
Efter en tuff situation på mittplan där Bodin kapar Kalid Mohamed, spårar det ur mellan spelarna och huvuddomaren Daniel Demir tillakallar sig spelarna och ger vardera ett gult kort. Färgen på kortet kunde troligtvis lika gärna varit faluröd utan att någon hade protesterat.

Sundbybergs IK vaskar fram riktigt bra målchanser där nyss nämde Kalid Mohamed blir frispelad och försöker skruva in den i borta delen av målet men en kvalificerad räddning av målvakten håller Enköping kvar i matchen.

I den 80:e minuten kommer helikopterfintaren Trimi in i straffområdet och hakas upp ordentlig men domaren friar. 1-1 när det gäller solklara straffar.

I slutskedet av matchen är lagdelarna långa som en Atlantkryssare och Hawaii är tapetserat över hela planen, där ESK i den tredje tilläggsminuten får till ett rungande skott i stolpen. Returen plockas upp av SIK och en blixtsnabb omställning där Kalid Mohamed spelar fram Yonis Egag som sätter sitt andra mål för dagen och drar ner ridån för Enköpings SK FK.

Domaren blåser av matchen efter målet och 1-2 till Sundbybergs IK. Återigen visade SIK prov på karaktär när man kommer tillbaka och gör mål i slutminuterna.

Arkiv