Matchreferat Älvsjö AIK vs. Herrlaget

20 maj 2014
Referat: Älvsjö AIK FF - SIK
 
 
 
 
 

Älsvjö AIK FF – SIK 2-2 (2-0)

SIK:s startelva: Kjell Jönsson (MV) – Lauin Amen, Senai Berhane, Olof Engh (K) (Goran Ahmed 65), Thibaut Molinatti – Daniel Badjelan (Johannes Svensson 46), Robel Asfaha, Abdiqafar Issa, Kalid Mohamed, Yonis Egag – Jacob Flygare (Christos Kitsos 70)

Avbytare: Martin Limpar (MV), Tuman Badjie, Goran Ahmed, Tahsin Anar, Johannes Svensson, Christos Kitsos

Älvsjö AIK FF:s startelva: David Engström (K), Samuel Wahlgren, Mikael Svensson, Fredrik Andersson, Alex Lomas (Isak Doumbia 72), Zak Eklund, Henrik Lindén, Javier Fabio Gonzalez Mistura (Binjam Habtegerish 63), Bainbal Koriya, Andreas Mitander (Fabian Nording Gabrielsson 88), Dennis Billgren

Avbytare: Marcus Bäck, Hampus Thor, Fabian Nording Gabrielsson, Isak Doumbia, Binjam Habtegerish

Mål: 1-0 Alex Lomas (9), 2-0 Alex Lomas (29), 2-1 Yonis Egag (84), 2-2 Lauin Amen (90)
Varningar: Binjam Habtegerish (84)
Skott på mål: 6-3
Hörnor: 3-6
Publik: 55
Domare: Suhel Youssef, William Albrecht, Hans Järnkrok

Lauin Amen ordnade en viktig poäng till Sundbybergs IK i sista sekunden då han slänger sig fram och nickar in reduceringen till 2-2 i matchminut 91.25.

Innanför grindarna på Älvsjö Idrottsplats skulle SIK få uppleva en bergodalbana där första halvlek var Dantes inferno och andra halvleken var mer likt filmen 300. Okej, nu överdriver jag, men resultatmässigt kändes det så.

Älvsjö dikterar början av matchen med mycket hög och aggressiv press som lyckas separera SIK:s formationer gång på gång. Redan i nionde minuter får Älvsjö AIK FF:s spelare Alex Lomas in bollen bakom Kjell Jönsson i målet och en värre start för SIK är svår att få.

Ett SIK i motgång och ett Älvsjö i desperat behov av poäng gjorde att Älvsjö började backa hem och startade pressen vid mittlinjen och possesionspelet började ta vid. Rullandes fram längst marken lyckades Älvsjö hitta Zak Eklund gång på gång. Med sitt breda skägg tog han för sig mark för mark vid varje löpning. Något som skapade stor oro för SIK:s mittfält och backlinje.

I den 29:e minuten får Älvsjö en hörna från höger där återigen Alex Lomas påpassligt slår in bollen i vänstra delen av målet, och uppförsbacken för våra fallna hjältar är oändligt lång.

I den andra halvleken kommer SIK ut på konstgräset för påbörja den 45 minuter långa vandringen mot kvitteringen. Ett vägskäl, ett beslut, i var spelares sinne, att visa vem man är och vart man är på väg.

Anförda av två karismatiska tränare i SIK, börjar spelarna ta tag mer i spelet och börjar få mer boll, samtidigt som Älvsjö faller väldigt djupt och förlitar sig på deras enda forward och den markvinnande Zak Eklund ska stå för den kreativa offensiven och såra SIK när de blottar sina ytor för att försöka få in en reducering.

I den 65:e minuten byts Goran Ahmed in och nästan direkt serverar en krossboll till en framflygande Yonis Egag som självaste Jonas Thern hade blivit avundsjuk på. Yonis får ner bollen och tar med sig den i steget men avslutet går tätt utanför.

Sundbybergs IK börjar tro på sig själva och känner att Älvsjö faller djupare i ett försök att täppa till ytorna och bärga tre välbehövliga poäng. Samtidigt som det öppnar upp kontringsmöjligheter för Älvsjö när SIK trycker upp mer och mer folk. Närmaste chansen för Älvsjö att döda matchen är ett farligt skott som tar i övre delen av ribban. Resten av halvleken handlar om Sundbybergs moral och karaktär, där nyinbytte Christos Kitsos kommer helt ren med målvakten på högerkanten och skjuter, men av något oturligt mirakel lyckas målvakten få tag på bollen.

När ligans målfarligaste spelare Yonis, får sin andra chans, mjukt framlagt av Goran Ahmed sätter han den kyligt bakom Älvsjö AIK FF:s målvakt. 2-1 i den 84:e minuten och SIK känner av blodvittringen.

Älvsjö faller ner med nästan hela laget och börjar bli ängsliga samtidigt som SIK ger allt för att få in en kvittering.

När domaren signalerar att det återstår två tilläggsminuter trycker Sundbyberg på med allt folk de har och den elegante högerbacken Lauin Amen smyger upp och nickar in kvitteringen i sista spelminuten.

Sällan skådat, har fallna hjältar varit så sköna att bevittna när de reser sig upp och visar otroligt mod och karaktär.

Arkiv